Close

CRF1000L Africa Twin - Jellemzők

Tedd meg a távot!

Hűen az elődmodellek örökségéhez az új Africa Twin is az „Igazi kaland” szellemiségében készült. A különbség annyi, hogy a 2015-ös modell a Honda legfrissebb fejlesztéseivel és innovációival tér vissza.

Görgetés

Africa Twin fehér háttér előtt

Tisztelet a múltnak, lehetőség a jövőnek

Az új Africa Twin koncepciója a Paris-Dakar versenyekben gyökeredzik – csakis a legjobb, legfejlettebb összetevőket alkalmazzuk már a kezdetek óta.

Bármilyen terepen elboldogul

Tekintélyes, 98 Nm-es forgatónyomatékának köszönhetően az Africa Twin rendkívül sokoldalú. Aszfaltos túrázástól, a hétköznapi munkábajáráson át, a terepraliig mindenre tökéletes.

Közelkép az erőforrásról.

A morajló kipufogórendszer csövei a motor alján futnak végig.

Az új Africa Twint vadonatúj, négyütemű, 998 köbcentis, soros, kéthengeres erőforrás hajtja. Elég erős, hogy elboldoguljon extrém terepen, ugyanakkor kifinomult kényelmet nyújt a hosszú, autópályás szakaszokon és a hétköznapi ingázás során.

Élmény a kapcsolgatás

Az alapmodell hatfokozatú, lábbal kapcsolható, nyomatékhatárolóval kiegészített váltója ugyanazon struktúra alapján épül fel, mint a végtelenül megbízható CRF250R-CRF450R páros erőátvitele. A méretes, 18,8 literes üzemanyagtartálynak és a rendkívül alacsony fogyasztásnak köszönhetően az Africa Twin hatótávolsága meghaladja a 400 kilométert. Ez bőven elegendő, hogy elérje célját, sőt oda is eljuthat, ahová eredetileg nem is tervezte.

Africa Twin fehér háttér előtt
Africa Twin laza talajon

Szabad hasmagasságából fakadóan az Africa Twin abszolút ideális terepezésre.

Tapadj a talajhoz!

A blokkolásgátló (ABS) és a kipörgésgátló (Honda Selectable Torque Control - HSTC) új szintre emeli a tapadást.

Az Africa Twin feláras blokkolásgátlója megakadályozza a megcsúszást, azaz jelentősen biztonságosabbá teszi az erős fékezéseket. Ha a rendszer azt érzékeli, hogy a hátsó kerék blokkol, szelepek teljes sorra lép működésbe, és gyors, pulzáló fékezéssel, megcsúszás nélkül lassítja a motorkerékpárt.

Tökéletes kontroll

Ha a kipörgésgátló (HSTC) úgy érzékeli, hogy a hátsó kerék elvesztette tapadását, azonnal, észrevétlenül csökkenti a nyomatékleadást, ezáltal megakadályozza a kerék kipörgését. A beavatkozás intenzitása két lépcsőben változtatható, az aktuális üzemmódról a folyadékkristályos kijelző tájékoztatja a pilótát.

Ha a pilóta úgy kívánja, bármikor - külön-külön is - kikapcsolhatja a menetbiztonsági eszközöket.

Csak Te és a motorod

Kapcsold ki a blokkolásgátlót és élvezd a teljhatalmat!

Közelkép a G-gombról
kerék homokban

Az Africa Twin lassításáról két 310 milliméter átmérőjű első és egy 256 millis hátsó tárcsára épülő hidraulikus fékrendszer gondoskodik, a küllős felnik átmérője 21, illetve 18 col.

Sebészi pontosság-gal irányítható

Az Africa Twin úgy fest, mint egy terepre szánt erőmű, de könnyű konstrukciója aszfaltos kalandokhoz is ideálissá teszi.

Motorkerékpár halad farönkök között

Az Africa Twin motorját kompakt, kis tömegű acélváz öleli körbe, ami terepre és mindennapos ingázásra egyaránt kiváló. Súlya mindössze 208 kg (az alapmodell száraztömege), idomzata is visszafogott, a vezérműtengely pedig ugyanabból a pehelykönnyű anyagból készül, mint a Fireblade-é.

Szabd magadra a gépet!

Az Africa Twin pilótája könnyedén testalkatához igazíthatja a motort - az ülésmagasság 850 és 870 milliméter között változtatható. A választás lehetősége a futóműnél is adott, hiszen a fordított Showa teleszkópok minden paraméterükben állíthatók.

Közelkép az Africa Twinről
Africa Twin

Stílus

Az Africa Twint csupa apró, de annál szembetűnőbb dizájnelem teszi igazán látványossá.

Mert az igazán szép forma mindig divatos marad, s ez alól az Africa Twin sem jelent kivételt. Mindegy, hogy a kiváló fényerejű, ütős megjelenésű, dupla fényszóróról vagy a fényezések széles választékáról van szó, az újonc tisztelettel adózik a még ma is rendkívül széles körben népszerű elődmodelleknek.

Két Africa Twin halad erdőben