Koncepciókép a Honda Hornet oldalnézetéről.

Egy ikon újjászületése

Nagy teljesítményű, sokoldalú és szórakoztató motor: ez volt a Honda Hornet, amely 1998-ban mutatkozott be Európában, és egyenesen a sportos naked modellek mezőnyének élére száguldott. A kategória úttörőjének számító Hornet részben az internet felemelkedésének is köszönheti népszerűségét, hiszen a sportos Hornet-rajongók lelkes közösségekbe tömörültek, amelyek Swarm (Raj) néven váltak ismertté. A Hornet zümmögése most újra betölti az utcákat...

Sokoldalú trendteremtő

A Hornet sokak szerint a tökéletes, minden igényt kielégítő naked motorkerékpár: nem csoda, hogy megjelenését követően rövidesen a férfiak és a nők, a kezdők és a tapasztalt versenyzők körében egyaránt komoly népszerűségre tett szert. A modell használata rendkívül rövid idő alatt elsajátítható, nincs szükséges motoros tapasztalatra hozzá. De a profik is rákaptak: 1999-ben a modellnek saját versenysorozata indult, a Honda Hornet Cup.

A Honda Hornet elölről, háromnegyedes nézetben egy versenypályán.
Az 1998-as Honda Hornet oldalnézetből
Az 1998-as Honda Hornet oldalnézetből
Az 1998-as Honda Hornet oldalnézetből
Az 1998-as Honda Hornet oldalnézetből

A Honda új motoros irányzatot teremtett a Hornettel: modern, naked utcai harcosra emlékeztető megjelenés, pontos irányíthatóság és nagy teljesítményű, lélegzetelállító gyorsulásra képes soros, négyütemű motor – kedvező áron.

Az átalakított megjelenéssel és a motorosaink visszajelzésein alapuló fejlesztésekkel visszatérő Hornet azért nem szakított a múlt örökségével: agresszívebb, szögletesebb dizájnnal, merevebb felfüggesztéssel, nagyobb tankkal és alacsonyabb károsanyag-kibocsátással vette be magát a szívekbe.

A Honda olasz csapata teljesen átdolgozta a fejlett, új Hornet modellt, felerősítette naked stílusjegyeit, és komolyan felturbózta motorját – ugyanakkor megőrizte sportos, mégis könnyen kezelhető karakterét is.

A Hornet evolúciójának következő lépését egy lenyűgöző új fényszóró és nagyszerű LCD-kijelzők fémjelezték: a modell ugyanakkor változatlanul hű maradt eredeti értékeihez, a megközelíthetőséghez és az izgalmas, szórakoztató innovációhoz.

Közelkép a Honda CB900 Hornet hátuljáról.

Eredeti, kompromisszummentes dizájn

A Hornet a tervezőasztalon és a nyílt utcán ugyanolyan dinamikus: ez az éles, agresszív szögekkel hódító motor a technológia és a dizájn tökéletes egyensúlyát kínálja.

Két egymással szemben álló Honda Hornet oldalnézetből.

Hang és vadság

A Hornet olyan agresszíven zümmög, mint a darázs, amelyről a nevét kapta: így minden érzéknek lenyűgöző élményt kínál.

A Honda Hornet tervvázlatai felülnézetéből.

Mi következik a Hornet számára?

Az új Hornet megjelenését még nem fedhetjük fel, de annyit elárulhatunk, hogy legendás visszatérés lesz, amely minden ízében az 1998 és 2013 között oly sok szívet meghódító modell előtt fog tisztelegni. A Hornettel mindig igyekeztünk irányt szabni a trendeknek, legyen szó az intuitív irányíthatóságról, a lenyűgöző teljesítményleadásról vagy a határozott, utcai harcost idéző stílusról. A Hornet mindig a mezőny előtt jár, és éppolyan kényelmes, ha a városon belül közlekedik vele, mint amikor a kanyargós és kietlen utakon barangol.

Képek gyűjteménye a Honda Hornet 600-ról.