Mi megépítjük a motort, Ön eldönti, hova kíván utazni

A versenyzői gének minden motorkerékpárunkban fellelhetők.

Álomból valóság

Nálunk a Hondánál a motorfejlesztés nem munka, hanem hivatás. Átitatja a szenvedély, a motorok és a motorosok iránti szeretet, az utazás, no meg a versenyzés iránti örök rajongás. Ezért gondolunk még a legapróbb részletekre is. Azt szeretnénk, hogy Hondáját ugyanolyan élmény legyen haza vezetnie, mint amekkora élmény volt számunkra a megépíteni.

Az élet értékének fokmérője, hogy hányszor érintették meg a lelked.

Cégalapítónk, Soichiro Honda

Engedje szabadon szárnyalni képzeletét

A kíváncsiság és a tudás iránti vágy igen érdekes jelenség, hiszen nem csak a konvenciók megkérdőjelezésével jár, hanem ez lendíti előre a tudományt. A kilencvenes évek elején például azon töprengtünk, hogy miért nincs a motorkerékpárokon légzsák. Egyszerű kérdés, a megvalósítás azonban korántsem könnyű. Végül 15 évnyi kőkemény fejlesztőmunka és kísérletezés után született meg az első szériagyártású motoros légzsák, amelyet a Gold Wingben ismerhettek meg a vásárlók. A világmegváltó ötletek a befektetett munkának köszönhetően válnak álomból valóssággá.

Kifinomult teljesítmény

A versenypályákon szerzett tapasztalat mindennél többet ér, hiszen valós problémákra ad választ, és folyamatos innovációra sarkall. Így született meg a duplakuplungos automatikus váltó és az alacsony súrlódású dugattyú is, hogy csak két példát emeljünk ki azon újítások közül, melyek - a vásárlók legnagyobb örömére - utcai motorkerékpárjainkban is szerephez jutottak. Csodálatos, nem igaz? De ez még mindig csak a kezdet. Egyelőre nem tudjuk, mi következik, de alig várjuk, hogy kiderüljön.

A nagyobb kép

A környezetre gyakorolt hatás legalább olyan fontos, mint legújabb technológiáink. Ezért dolgozunk folyamatosan olyan ötleteken, amelyek célja, hogy a világ jobb hely legyen. Ezen ötletek egyike az alapjárat-leállítási funkció. Ez a megoldás üzemanyagot spórol, hiszen ha dugóban veszteglünk, leállítja, majd indulásnál ismét életre kelti a motort. Szintén nagy jelentősége van a Honda által kifejlesztett programozott üzemanyag-befecskendező rendszernek (PGM-FI) is, hiszen hatékonyabbá teszi az erőforrás működését, egyszersmind hozzájárul a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez.

A környezetvédelem mindig is nagy hangsúlyt kapott fejlesztéseink során, az elmúlt évtizedekben azonban minden eddiginél fontosabbá vált számunkra. Ezek az ún. zöld innovációk rendkívül érdekessé teszik munkánkat, olyannyira, hogy jobban élvezzük, mint valaha. Ezt az élvezetet igyekszünk átadni Önnek is.