Honda, X-ADV, képernyő
Honda, X-ADV, képernyő

GYAKORI KÉRDÉSEK

Ha kérdése van és azt megtalálja alább, kattintson a válasz megtekintéséhez; vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a további információkért.

A Honda RoadSync használata

Honda RoadSync

Q.KÉRDÉS Mi az a Honda Smartphone Voice Control rendszer?

A Honda Smartphone Voice Control rendszer segítségével a motorkerékpár kormányán található kapcsoló és hangutasítások segítségével vezérelheti az okostelefonját, amely Bluetoothon keresztül kapcsolódik a motorhoz. A rendszer használatához telepítenie kell a Honda RoadSync alkalmazást az okostelefonjára (az app csak Android rendszerű eszközökön érhető el).

Q.KÉRDÉS Milyen funkciókat kínál a Honda Smartphone Voice Control rendszer?

A kormányon található kapcsoló és a hangutasítások segítségével a Honda Smartphone Voice Control rendszeren keresztül működtetheti az okostelefonja funkcióit, például a navigációt, az üzenetküldést, a hívásokat és a zenei alkalmazásokat, mindezt anélkül, hogy le kellene vennie a tekintetét az útról.

Q.KÉRDÉS Mi az a Honda RoadSync?

A Honda RoadSync egy okostelefonos alkalmazás, amely összekapcsolja az okostelefonját a motorkerékpárjával, és lehetővé teszi a Honda Smartphone Voice Control rendszer használatát.

Q.KÉRDÉS Milyen funkciókat kínál a Honda RoadSync?

A Honda RoadSync navigációt, üzenetküldést*, kihangosított telefonhívásokat, zenelejátszást** és időjárás-jelentéseket (az aktuális tartózkodási helyéhez és a célállomásához) biztosít, amíg Ön a motorkerékpárt vezeti.

*Nem minden üzenetküldő alkalmazással kompatibilis. Az elérhető funkciók köre az adott üzenetküldési alkalmazástól függ.

**Előfordulhat, hogy a Honda RoadSynchez csatlakoztatott zenelejátszó alkalmazások használatáért előfizetési díjat kell fizetnie, valamint az okostelefonon felhasznált adatmennyiség is díjköteles lehet. A Google Play Music szolgáltatást megszüntették, ezért már nem használható.

Q.KÉRDÉS Mely nyelvek támogatottak?

A Honda RoadSync jelenleg tíz nyelvet támogat:
japán, amerikai angol, brit angol, német, francia, spanyol, portugál, olasz, török és olasz. A hangos visszajelzés nyelve az okostelefon által támogatott nyelvektől függ.

A Honda RoadSync telepítése

Q.KÉRDÉS Van hangfelismerési funkció a Honda RoadSync alkalmazásban?*

Igen. A Honda RoadSync hangfelismerési funkciójának használatához csatlakoztasson egy headsetet/intercom rendszer, amelyben hangbemenet és -kimenet egyaránt található.

*A hangfelismerési funkció használatához mikrofonnal ellátott motorkerékpáros headset szükséges.

Q.KÉRDÉS Kell fizetnem a Honda RoadSync használatáért?*

A Honda RoadSync ingyenesen letölthető és használható.

*Előfordulhat, hogy a Honda RoadSynchez csatlakoztatott zenelejátszó alkalmazások használatáért előfizetési díjat kell fizetnie, valamint az okostelefonon felhasznált adatmennyiség is díjköteles lehet.

Q.KÉRDÉS Mire van szükségem a Honda RoadSync használatához?*

Egy kompatibilis motorkerékpárra, valamint az okostelefonjára telepített Honda RoadSync alkalmazásra.
Emellett egy motorkerékpáros használatra alkalmas, Bluetooth-kompatibilis headsetre.

*A hangfelismerési funkció használatához hangbemenettel ellátott headset szükséges.

Q.KÉRDÉS Milyen típusú okostelefonokkal/operációs rendszerekkel kompatibilis a Honda RoadSync?*

A Honda RoadSync használatához az Android 7.0-s vagy újabb verziója, valamint a Bluetooth BLE 4.2-es vagy újabb verziója szükséges.

*Az okostelefonok kompatibilitását az operációs rendszer verziója is befolyásolja.
*A Honda nem tesztelte a rendszert minden okostelefon-típussal.
*A Honda a Honda RoadSync jövőbeni frissítéseiben további okostelefonokkal is kompatibilissé tervezi tenni az alkalmazást.

Q.KÉRDÉS Használható a Honda RoadSync alkalmazás iPhone-on (iOS rendszeren)?

A Honda RoadSync nem kompatibilis az iOS rendszerrel. Az ezzel kapcsolatos fejleményekről a Honda webhelyén tájékozódhat.

Q.KÉRDÉS Szükség van a Honda RoadSync használatához kompatibilis motorkerékpárra?

Igen. Szüksége van egy, a Honda Smartphone Voice Control rendszerrel felszerelt Honda motorkerékpárra, az okostelefonjára telepítenie kell a Honda RoadSync alkalmazást, valamint Bluetoothon keresztül össze kell kapcsolnia az okostelefonját és a motorkerékpárt. Az alkalmazás önmagában nem használható.

Q.KÉRDÉS Nem tudom letölteni az alkalmazást. Mit tegyek?

A Honda RoadSync a következő országokban érhető el, és elképzelhető, hogy más országokban nem tölthető le.

Q.KÉRDÉS Mely országokban használható a Honda RoadSync?

A Honda RoadSync egész Európában használható.

Q.KÉRDÉS Olyan modellt vásároltam, amely nem kompatibilis a Honda RoadSync alkalmazással. Bővíthető a modell a Honda RoadSync funkcióval?

A Honda jelenleg nem kínál olyan megoldást, amellyel a motorkerékpár utólag felszerelhető a Honda RoadSync funkcióval.

A Honda RoadSync használata

Q.KÉRDÉS Milyen headsetek kompatibilisek az alkalmazással? A Honda ajánlja valamely konkrét headsetet?

Olyan headsetet válasszon, amely kompatibilis az okostelefonjával. A Honda nem ajánl konkrét headseteket, sem márkákat.

Q.KÉRDÉS Miért kell különböző engedélyeket adnom az alkalmazásnak?

A Honda RoadSync alkalmazásnak azért van szüksége ezekre az engedélyekre, hogy hozzáférjen az információs és szórakoztató rendszerhez, például a navigációhoz, a hívások indításához, az üzenetküldéshez és a zenehallgatáshoz szükséges adatokhoz és funkciókhoz. Ha nem adja meg a kért engedélyeket, nem fogja tudni használni ezeket a funkciókat.

Q.KÉRDÉS A kormányon található kapcsoló nem aktiválja az alkalmazást.

Két üzemmód létezik: A Honda RoadSync üzemmód és a Meter (Műszerfal) üzemmód. Miután csatlakozott a Honda RoadSync alkalmazáshoz, a kormány bal oldalán lévő gombot hosszan megnyomva aktiválja a Honda RoadSync üzemmódot, a jobb gomb hosszú megnyomásával pedig a Meter (Műszerfal) üzemmódba válthat.

Q.KÉRDÉS Lenémíthatom a hangerőt?

Igen, a kormányon található kapcsoló lefelé mutató gombjának hosszú megnyomásával. A némítás feloldásához nyomja meg ismét hosszan a gombot.

Q.KÉRDÉS Nincs hang.

Elképzelhető, hogy korábban lenémította a rendszert. A kormányon található kapcsoló lefelé mutató gombjának hosszú megnyomásával törölheti a némítást. Ha a Bluetooth-kapcsolat aktív, az okostelefonon nem lehet lenémítani a rendszert, ezért először bontsa a Bluetooth-kapcsolatot, vagy szüntesse meg a némítást a kormányon található kapcsoló lefelé mutató gombjának hosszú megnyomásával.

Q.KÉRDÉS Nem tudok szöveget bevinni az okostelefonon.

Lépjen ki a Honda RoadSync alkalmazásból, majd frissítse a legújabb verzióra.

Q.KÉRDÉS Nem tudok zenét lejátszani.

Válasszon ki egy zenei alkalmazást a Honda RoadSync alkalmazás beállításaiban. Ellenőrizze, hogy a zenei alkalmazás elindítható-e a háttérben.

Q.KÉRDÉS Megjelenik a kanyarról kanyarra navigáció?

A biztonság érdekében a kanyarról kanyarra navigációt nem jelenítjük meg. Az útmutatást hangos visszajelzések formájában biztosítjuk.

Q.KÉRDÉS Nem tudom kiválasztani a hangalapú keresést.

A hangalapú keresés csak a TFT-s műszerfallal felszerelt motorkerékpárok esetében érhető el. A hangalapú keresés nem érhető el más típusokon, mivel ezeken nem lehet megjeleníteni a találatokat.

Q.KÉRDÉS Hogyan tudok másik zenei alkalmazásra váltani?

A Honda RoadSync beállításai között válthat másik zenei alkalmazásra.
Az okostelefonra telepített összes támogatott zenei alkalmazás kiválasztható.

Q.KÉRDÉS Hogyan tudom leállítani a Honda RoadSync alkalmazást?

Ha az Auto Connect / Disconnect (Automatikus csatlakoztatás/leválasztás) beállítás be van kapcsolva (alapértelmezés: bekapcsolva), akkor az alkalmazás automatikusan leáll, ha a motort leállítják, és megszűnik a Bluetooth-kapcsolat.

Leállítás az alkalmazás képernyőjéről:
Válassza a Quit (Kilépés) lehetőséget az irányítópult bal felső menüjéből.

Leállítás az okostelefonról:
Válassza a kényszerített kilépést az App info (Alkalmazásadatok) menüben.

Q.KÉRDÉS Hogyan tudom törölni az alkalmazást?

Válassza az Uninstall (Eltávolítás) lehetőséget az App info (Alkalmazásadatok) menüben.

Q.KÉRDÉS Hogyan tudom megnézni az alkalmazás verziószámát?

Az alkalmazás verziószámát az alkalmazás beállításaiban ellenőrizheti.

Q.KÉRDÉS Mely funkciókat tudom headset nélkül is használni?

Bluetoothon keresztül összekapcsolhatja az okostelefonját és a motorkerékpárt, az oktató módban megtekintheti a használati utasításokat, kedvenceket állíthat be, valamint módosíthatja az alkalmazás beállításait.
A Honda RoadSync alkalmazást hangalapú bevitelre és visszajelzésre tervezték, ezért javasoljuk, hogy egy megfelelő motorkerékpáros headset segítségével használja az alkalmazást.

Q.KÉRDÉS Megjeleníthetem az okostelefon képernyőjét a Honda RoadSync használata közben?

A képernyőn megjelenő biztonsági figyelmeztetések elfogadásával akkor is megjelenítheti az okostelefonja képernyőjét, ha Bluetoothon keresztül a motorkerékpárhoz csatlakozik. (Motorozás közben ne nézze az okostelefon képernyőjét.)

Q.KÉRDÉS Milyen parancsokat tudok használni a hangfelismerő rendszerben?

A hangfelismerési funkció segítségével kereshet az úti célok és a névjegyek között, valamint üzeneteket vihet be, de hangparancsokat nem tud használni.

Q.KÉRDÉS Egyszerre több okostelefont is csatlakoztathatok? Ha igen, hányat?

A motorkerékpár Bluetooth-egységéhez csak egyetlen okostelefon csatlakoztatható. Ha másik okostelefont szeretne csatlakoztatni, törölje a Bluetooth-párosítást, majd párosítsa a másik okostelefont.

Q.KÉRDÉS Beállíthatom, hogy a Bluetooth ne csatlakozzon automatikusan?

Kapcsolja ki a Bluetooth funkciót az okostelefonján, vagy ha szeretné bekapcsolva hagyni a Bluetooth funkciót, de nem szeretné, hogy a Honda RoadSync alkalmazás automatikusan csatlakozzon, állítsa OFF (KI) értékre a „Bluetooth Auto launch” (Bluetooth automatikus indítása) funkciót a Honda RoadSync alkalmazás beállításaiban.

Q.KÉRDÉS Milyen funkciókat használhatok, ha az okostelefonon nincs jel?

Bluetoothon keresztül összekapcsolhatja az okostelefont és a motorkerékpárt, és módosíthatja az alkalmazás beállításait.

Q.KÉRDÉS Szükséges-e azonosítót (fiókot) létrehoznom a Honda RoadSync alkalmazásban?

Jelenleg nem szükséges azonosítót létrehozni, de ez a jövőben változhat.

Q.KÉRDÉS Hogyan állíthatom be, hogy az alkalmazás ne induljon el automatikusan a Bluetooth-kapcsolódást követően?

Kapcsolja OFF (KI) állásba az „Auto Open/Close — Automatically open on Bluetooth connection” (Automatikus megnyitás/bezárás – Automatikus megnyitás Bluetooth-csatlakozáskor) beállítást a Honda RoadSync alkalmazás beállításaiban.

Q.KÉRDÉS Hová tegyem az okostelefonomat?

A biztonságos működés és az okostelefon leejtésének elkerülése érdekében mindig tartsa magánál az okostelefonját, és ne tegye ki a motorkerékpárra. Az okostelefon vezeték nélkül, Bluetoothon keresztül csatlakozik, és a kormányon található kapcsolóval, valamint hangutasítással kezelhető. Koncentráljon a motorozásra, ne a képernyőre.

Q.KÉRDÉS Mi a különbség a nyelvi beállításoknál az „App language” (Alkalmazás nyelve) és a „Feedback language” (Visszajelzés nyelve) között?

Az „App language” (Alkalmazás nyelve) beállítás a képernyőn megjelenő szöveg nyelvét határozza meg.
A „Feedback language” (Visszajelzés nyelve) a hangos visszajelzés nyelvét határozza meg.
Ellenőrizze mind a két beállítást, mivel elképzelhető, hogy a kívánt visszajelzési nyelv akkor is elérhető, ha az alkalmazás megjelenítési nyelvei között nem szerepel.

Q.KÉRDÉS Mire szolgál a Trip History (Utazási előzmények) funkció?

A Trip History (Utazási előzmények) egy új funkció, amely a kompatibilis motorkerékpárokon megjeleníti a korábbi utazásokat. A Honda RoadSync csak akkor rögzíti az utazásokat, ha Bluetooth segítségével csatlakoztatva van a motorkerékpárhoz.

Hibakeresés

Q.KÉRDÉS „Nincs hálózat” típusú hiba

Ellenőrizze, hogy az okostelefonja csatlakozik-e a hálózathoz. Ellenőrizze a hálózati jel erősségét.
Próbáljon ki hálózati kapcsolatot igénylő más alkalmazásokat, és nézze meg, hogy ezek működnek-e.

Q.KÉRDÉS Amikor a navigációban hangalapú keresést használok, nem kapok eredményt.

Ellenőrizze, hogy az okostelefonja csatlakozik-e a hálózathoz. Ellenőrizze a hálózati jel erősségét.

Elképzelhető, hogy az úti cél neve nem kereshető. Próbálkozzon másik úti céllal.
A hangfelismerő rendszer nem mindig működik → lásd: „A hangfelismerés nem működik”.

Q.KÉRDÉS Az időjárás nem tölt be.

Ellenőrizze, hogy az okostelefonja csatlakozik-e a hálózathoz. Ellenőrizze a hálózati jel erősségét.
Próbáljon ki hálózati kapcsolatot igénylő más alkalmazásokat, és nézze meg, hogy ezek működnek-e.

Q.KÉRDÉS A rendszer nem a tartózkodási helyemnek megfelelő időjárást olvassa be.

Ha a navigációs funkcióban megadja a célállomást, majd ezt követően ellenőrzi az időjárást, az úti célon érvényes időjárásról fog tájékoztatást kapni.
Ha kikapcsolja a navigációt, az aktuális tartózkodási helyéről fog tájékoztatást kapni.

Egyebek

Q.KÉRDÉS Tárol valamilyen személyes adatot a rendszer a motorkerékpáron?

A rendszer nem tárol személyes adatokat a motorkerékpáron.

Q.KÉRDÉS Van rá esély, hogy ha eladom a motorkerékpáromat, illetéktelen kezekbe kerülnek a személyes adataim?

Mivel a motorkerékpár nem tárol személyes adatokat, nincs ilyen kockázat.