• Front three-quarter facing Honda Fireblades in the MotoGP race.

  A versenyzői gének

  Vérünkben van a versenyzés

 • Side facing Honda Fireblade in the MotoGP race.

  A versenyzői gének

  Elősegíti a személyiségfejlődést

 • Front facing Honda Fireblade in the MotoGP race.

  A versenyzői gének

  Egyszerűen nem tudunk létezni nélküle

Miért versenyzünk?

„Ha a Honda nem versenyezne, nem is lenne Honda.” – Soichiro Honda

1958-ban cégalapítónk bejelentette, hogy megvalósítja gyermekkori álmát, és rajthoz állítja motorkerékpárjainkat a legnívósabb világversenyeken. Öröksége máig velünk él, és éppúgy beleadjuk szívünket-lelkünket a munkába, miként egykoron ő tette. Minden Honda-versenyzőt és -csapattagot ez a szellemiség vezérel, bármely géposztályban is állunk rajthoz. 

Soichiro Honda portréja.
Közelkép Marquezről, ahogy éppen megnyer egy versenyt.
Honda Fireblade elölről, WSBK-versenyen, háromnegyedes nézetben.
Közelkép egy EWC-ben induló Honda motorkerékpárról, versenypályán.
Honda Fireblade elölről, MotoGP-versenyen, háromnegyedes nézetben.

Kapcsolatépítés az RC213V-vel.

Ezen a technikai szinten már elképesztő küzdelem zajlik, azért is hosszú-hosszú napokon, heteken át kell dolgoznunk, hogy egyetlen tizedmásodperccel rövidebb köridőt futhassunk. És bizony nem hibázhatunk, mert ezen a tizedmásodpercen múlhat a győzelem... A brutális tempót a legújabb, legmodernebb műszaki megoldások teszik biztonságossá, ezeknek köszönhető a könnyebb kezelhetőség, a jobb tapadás és a motorkerékpárok kimagasló teljesítménye. Minderre a legfontosabb összetevő, a pilóta teszi fel a koronát... Üdvözöljük a MotoGP világában!

Két hondás MotoGP-versenyző ünnepli győzelmét.

WSBK – Verseny a világ körül

Két Honda WSBK-motorkerékpár elölről, háromnegyedes nézetben, verseny közben.

Ez legkifinomultabb utcai motorkerékpárunk, a CBR1000RR Fireblade SP2 születési helye és egyben porondja is.

Az ausztráliai Phillip Islanden rendezett első futamtól a végső, katari összecsapásig mindenhol ott vagyunk, és a Red Bull Honda csapat tagjai mindent megtesznek, hogy az adott pálya vonalvezetéséhez, illetve burkolatához igazítsák a motor beállításait. A műszaki kollégák és a versenyzők részéről egyaránt komoly koncentrációt igényel, hogy formába hozzuk a „Blade”-et, elvégre a szabadedzésen, az időmérőn és a két futamon is a legjobb teljesítményt kell nyújtania.

Két Honda-pilóta WSBK-versenyen induló Honda Fireblade-ekkel.
Honda Fireblade elölről, EWC-versenyen, háromnegyedes nézetben.

Nyélgázon minden körben, a Honda CBR1000RR SP2 Fireblade nyergében.

Semmi nem ró keményebb terhelést a pilótákra és motorjaikra, mint az Endurance Világbajnokság. Ebben az osztályban a strapabíróság éppoly fontos, mint a teljesítmény, a Honda Fireblade pedig számtalanszor bebizonyította, hogy a legnehezebb versenyeken is megbízható partner. A Honda csapata éjjel-nappal fáradhatatlanul dolgozik a sikerért, akárcsak a versenyző és maga a CBR1000RR SP2. Itt az nyer, aki képes felülmúlni önmagát.

Hondás EWC-versenyzők ünneplik győzelmüket.

MXGP és MX2 – Sár, izzadtság és benzinszag

Sárban haladó Honda terepmotor elölről, pilótával.

Versenyző és Hondája.

Minden ín és izom megfeszül, a váltó fokozatba ugrik, kuplung ki, és kezdődhet a játék! Ahogy a rajtgép földre hull, a motor máris őrült vágtába kezd és ráveti magát az első, egyben legfontosabb kanyarra. Ha sikerül elsőként elfordulni, a győzelem is meglehet – ezért meghatározó ez a pillanat. Itt nincs helye félelemnek, csak a legerősebb és legbátrabb pilóták maradhatnak talpon az MXGP-ben és MX2-ben.

Honda MXGP-pilóta verseny után, porviharban.

Tereprali – Minden a bátorságról szól

Háromnegyedes, hátulról készült felvétel egy homokdűnéken haladó Honda CRF450-ről.

Ezek a versenyek veszik leginkább igénybe a pilótákat.

Egy sport, amelynél a pilóta akaratereje legalább annyira kulcsfontosságú, mint a motor ereje és teljesítménye. A Honda Monster Energy Team tagjai és CRF450-jeik ismerősen mozognak a tereprali világában, ezért boldogulnak el a világ legnehezebb, legfárasztóbb tájain is. Itt az óra ellen zajlik a küzdelem, s valljuk be, ez a legdurvább kihívás a motorosok számára.

Hondás tereprali-versenyző ünnepli a győzelmet.