Tájékoztató – A bemutatott képeken a jelenlegi és az előző évi modell vegyesen szerepel.

Honda Dax 125

A MOTOROZÁS KIKAPCSOLÓDÁS

Ez az oka a Dax visszatérésének. Ez a széria az 1960-as évek végén került piacra, azok a tényezők pedig, amelyek akkoriban gondoskodtak a sikerről – a kis méret, az egyszerű motorblokk, a könnyű kormányozhatóság –, ma is garantálják a nagyszerű vezetési élményt. Fokoztuk a teljesítményt, továbbfejlesztettük a vázat, a felfüggesztést és a fékeket, de a lényeg nem változott: a Dax nyergében Ön is kikapcsolódhat, hiszen a motorozás tényleg pihentető!

Honda Dax 125

MOTORON EMLÉKEZETESEBB LESZ AZ ÚT

Ami ráadásul egészen varázslatos. Amikor először gázt ad, megtapasztalhatja a felszabadult mozgás, az egyéniség kiteljesedésének élményét. Ez maga a szabadság. Ez maga a Dax. Sajátos, autentikus bájával mindenki számára elérhetővé teszi a motorozás élményét. 40 év telt el, de most ez a hűséges, régi barát visszatér Európába, hogy új, közös emlékekkel ajándékozza meg a motorosokat. 

Honda Dax 125

Minden részletében modern motorkerékpár

Talán Önben is felmerült a kérdés: miért éppen a Dax nevet választottuk? Nos, azért, mert a motor T-alakú, préselt acél főváza leginkább egy tacskóra hasonlít. A huszonegyedik század mérnöki újításainak köszönhetően ez a gép most egyszerre strapabíró és stílusos. A motorkerékpár összes többi része tökéletesen korhű; a magas mini-ape kormány, a terepmotorok által ihletett, felívelő kipufogódob, és a dupla ülés együtt adják ki a Dax modellre jellemző összetéveszthetetlen, elbűvölő összképet. 

Honda Dax 125

Mi másra lehet szüksége?

A Dax mindenkié. Ezért úgy alkottuk meg, hogy senkinek ne jelentsen gondot a vezetése. Az ülésmagasság mindössze 775 mm, a természetes ülőpozíciót elősegítő kialakításnak hála pedig mindig kényelmesen, egyenes háttal vezetheti a motort. A kiváló minőségű felfüggesztés – a 31 mm-es USD első villák és a dupla hátsó lengéscsillapítók – kényelmes vezetési élményt kínálnak, amit tovább erősítenek a vastag első és hátsó abroncsok, amelyek gondoskodnak a minden felületen nagyszerű tapadásról. A nyugodt közlekedés érdekében pedig a hidraulikus első és hátsó féknyergek fékezőerejét egycsatornás ABS szabályozza.

Honda Dax 125

Csak adjon gázt, és már mehet is!

A tartósság és a zökkenőmentes működés érdekében a léghűtéses, 124 köbcentis motor 6,9 kW-os csúcsteljesítményt képes leadni 10,8 Nm nyomatékkal. Így városon belül dinamikusan közlekedhet, és még utas szállítása esetén is tarthatja a 90 km/h-s utazósebességet. Az üzemanyag-takarékos motor fogyasztása mindössze 1,6 l/100 km (WMTC mérés alapján). A centrifugális tengelykapcsoló pedig megkönnyíti a vezetést, hiszen nincs szükség tengelykapcsoló használatra – csak adjon gázt, és indulás! A négy sebességfokozat között a lábkarral válthat – a nehezét bízza a rendszerre!

Honda Dax 125

Funkciókban gazdag

Gyakran az apró részletek a legérdekesebbek. A krómozott hátsó kapaszkodó tökéletesen illeszkedik a motor ízléséhez, ráadásul biztonságos fogódzót nyújt az utasnak. A láncvédő megvédi a láncot az időjárás viszontagságaitól (és a laza ruházattól), a feketére festett, 12 colos, 5 küllős kerekek pedig finom modern ellenpontját képezik a motorkerékpár retró stílusának. Csakúgy, mint a teljesen LED világítás és a kompakt, kör alakú negatív LCD műszercsoport-kijelző, amelyen minden szükséges információt megtalál – semmi egyebet. 

Görgetés