A Honda CBR1000RR-R-Fireblade jobb oldali háromnegyedes elölnézete egy motorossal a versenypályán
A Honda CBR1000RR-R-Fireblade jobb oldali háromnegyedes elölnézete egy motorossal a versenypályán

ÖRÖK LÁNGUNK

A kihívások legyűrésének vágya mindig lenyűgöző lánggal lobog bennünk, és 1992-ben valami egészen rendkívülit alkottunk ebből az égő szenvedélyből. Olyat, amivel nemcsak egy új sportmotor-kategóriát teremtettünk meg, de örökre megváltoztattuk a sportmotorokat is. A Fireblade neve hallatán még most, megalkotásának 30. évfordulóján is megdobban a motorosok szíve.

JELLEMZŐK, AMELYEKKEL GARANTÁLTAN AZ ELSŐ RAJTRÁCSBÓL INDULHAT

Ismerje meg közelebbről a részleteket, amelyek olyan különlegessé teszik a CBR1000RR-R Fireblade SP 30. évfordulós változatot!

A VERSENYEK ÖRÖKSÉGE

A versenyzés nemesíti a jellemet, a vérünkben van – és az ősi vérvonal most új formában tér vissza. A nyolcszoros világbajnok, Marc Marques kedvelt versenygépe, a MotoGP-s RC213V-ből származó technológia révén a legmagasabb szinten is teljes irányítást kap. Ha nincs saját boxutcai csapata, így kerülhet a legközelebb a Superbike-élményhez.

Honda CBR1000RR-R Fireblade jobb oldalról, versenypályán
Honda CBR1000RR-R Fireblade jobb oldalról, versenypályán

CSAK AZÉRT SZABAD VISSZANÉZNI, HOGY LÁSSA, MILYEN MESSZIRE JUTOTT

Utazzon vissza velünk az időben, és nézze meg, hogyan fejlődött a Fireblade, és hogyan alkották meg tervezőink, mérnökeink és technikusaink e hihetetlen motorkerékpár modern formáját.

Görgetés

AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK

A Fireblade és a vele versenyző csapatok számtalan érmet begyűjtöttek a világ legnehezebb pályáin. Nézze meg, hogyan értük ezt el!

AKKOR ÉS MOST

A 2022-es CBR1000RR-R Fireblade SP 30. évfordulós modell oldalnézetből egy stúdióban
1992-os CBR900R Fireblade oldalnézetből, stúdiófelvételen

1992-os CBR900R Fireblade

A 2022-es CBR1000RR-R Fireblade SP 30. évfordulós modell

A LEGENDA EVOLÚCIÓJA

Baba San versenyző-mérnök az eredeti Fireblade szülőatyja: ez az izgalmas, 125 lóerős motorkerékpár mindössze 185 kilót nyomott. És megváltoztatott mindent. Mostanra egy 214,6 lóerős szörnyeteg lett belőle, mely elképesztő 14 500-as fordulatszámig pörög. Ettől garantáltan megdobban a szíve!

A LÁNG, AMELY ÖSSZETART MINKET

A tüzet mi csiholtuk, de a lángokat a motorosok szították nagyra. 1992-ben a Fireblade-ből többet adtak el, mint az összes többi sportmotorból, és ez a trend hosszú éveken át folytatódott. Hálásak vagyunk motorosainknak, versenyzőinknek és rajongóinknak a hűségükért!

Három Honda CBR1000RR-R Fireblade és Fireblade SP oldalnézetből, leparkolva egy versenypályán

A BELSŐ TŰZ

A Honda 2022-es CBR1000RR-R és CBR1000RR-R SP modellje egyaránt komoly átalakuláson esett át. Mindkét motor könnyebb lett, nagyobb teljesítményre képes és a modern elektronikai felszereléseknek köszönhetően jobban vezethető: a legenda tovább él! Ha szeretne többet megtudni erről a két lenyűgöző motorkerékpárról, kattintson az alábbi gombokra.