A Honda szellemisége

A legkiválóbb MotoGP-gép utcai használatra

RC213V-S áll versenypályán
RC213V-S áll versenypályán

Marc Márquez

és a RC213V-S találkozása

RC213V-S áll versenypályán
RC213V-S áll versenypályán
RC213V-S áll versenypályán
RC213V-S áll versenypályán

A Honda versenymotorjai tulajdonképpen guruló laboratóriumok - mérnökeink minden tapasztalatot felhasználnak utcai modelljeink tervezésekor.

Görgetés

Az RC213V-S oldalnézete

Az új törekvés

Az RC213V-S a Honda motorsportban folytatott tevékenységének eredménye, egy rendszámozható versenymotor, ami a legmodernebb technikát ülteti át a közutakra.

Villámgyors reakciók és elképesztő irányítható-ság - született versenyző

A világbajnoki győzelemhez nem elég pusztán a sebesség. Legalább ennyire fontos a könnyű, precíz irányíthatóság, méghozzá a legnagyobb tempónál is.

Elvégre az a leggyorsabb motor, ami a legegyszerűbben manőverezhető. A Honda 1958 óta van jelen a Man-szigeti TT-n, és számos megszámlálhatatlan exkluzív versenygépet épített, melyek győzelmet győzelemre halmoztak.

Az új RC213V-S kezelőszervei

A Honda hitvallása

Az RC213V-S azért született, hogy az RC213V közúton is futhasson.

Az utcai modell az RC213V műszaki alapjaira épül, elmondható tehát, hogy tervezésénél különösen nagy hangsúlyt kapott a tömeg-középpontosítás, a motor belső súrlódásának csökkentése, az alacsony súlyú alkatrészek felhasználása, a precíz gyártás és a rendkívül magasan képzett munkaerő. Ráadásként az RC213V-S megkapta az RC213V menetbiztonsági kiegészítőit is, így kezes, mint egy bárány.

Az RC213V-t úgy alakítottuk át utcai használatra, hogy csak a legkevesebb módosítást hajtottuk végre, ezért az RC213V-S szinte teljesen azonos a versenymotorral.

RC213V-S oldalnézetből

A Honda fejlődése

Sok idő telt el azóta, hogy lehetővé vált ilyen nagy teljesítményű utcai motorkerékpárok gyártása. Szentül hisszük, hogy a fejlődés következő lépcsője maga a MotoGP-versenymotor.

A Honda motorkerékpárok azért készülnek, hogy boldoggá tegyék a közlekedőket, méghozzá a legjobb, legmodernebb technikai megoldások által.

RC213V-S ennek jegyében született, s minden szempontból a legmagasabb színvonalat képviseli.

RC213V-S áll versenypályán

Áttekintés

A MotoGP-motorkerékpár gyártásánál még nagyobb szerepet kap a súlycsökkentés, a gyártási pontosság és a szakértelem, mint a sorozatgyártású gépeknél, hiszen sokkal nagyobb a tempó. Az RC213V-S-ben az a különleges, hogy ez a plusz a egy közúti modellnél is tetten érhető.

A főbb eltérést az adja, hogy a versenyeken alkalmazott, pneumatikus szelepszabályozásról visszaálltunk hagyományos spirálrugókra (a vezérműtengely hajtásán nem változtattunk), a seamless váltót pedig klasszikusra cseréltük. Ezen alkatrészek az RCV1000R nyíltkategóriás versenymotorból származnak, s élettartamuk jóval hosszabb.

Emellett a közúti közlekedés kiegészítői is felkerültek a motorra, beleértve a lámpákat, visszapillantó-tükröket, sebességmérőt, katalizátorral kiegészített kipufogórendszert, rendszámtartót és kürtöt is.

Szintén a gondtalan használatot szolgálják a közútra fejlesztett abroncsok, valamint féktárcsák és –betétek., csakúgy, mint a nagyobb villaszög. Az extraként rendelhető kiegészítők listáján intelligens kulcs (Honda Smart Key), önindító és oldaltámasz is szerepel.

RC213V-S közelkép, háromnegyedes nézet
RC213V-S közelkép a tükörről és a kormányról

Az RC213V-S számos olyan kiegészítőt hordoz, ami alkalmassá teszi közúti motorozásra

Az RC213V-S legfőbb erénye, hogy éppoly könnyen kezelhető közúton, mint az RC213V versenypályán. Különleges képességeinek hátterében az egyedi technológia áll - az alapanyagok, a felületkezelések és a gyártási folyamatok teljesen eltérnek a sorozatgyártású motorokétól. Minden egyes összetevő kézzel készül és tökéletesen megegyezik az RC213V-nél használttal, nem csoda, hogy ilyen erős, könnyű és megbízható lett a modell.

Sports csomag

Az RC213V-S arra született, hogy meghódítsa a közutakat, de Sports csomagot is kínálunk hozzá, így versenypályán is a maximum hozható ki belőle.

A szett felszereléséhez és a lámpák leszedéséhez célszerszámokra, valamint profi, típushoz értő szakemberre van szükség, ezért a művelet elvégzését bízza Honda márkaszervizre!

Közelkép az RC213V-S kormányáról
Közelkép az RC213V-S-ről