Nem kevesebb, mint 16 átépített CL-lel érkezik a 2024-es Wheels and Waves fesztiválra a Honda

2024. június 12.

  • - 9 ország motorépítői álmodták újra a Honda világszerte népszerű ikonját, a CL500-at és egy kistestvérét, a CL250-et, így 16 egyedi CL mutatkozhat be a különleges rendezvényen
  • - Az építők a Honda múltbéli – igen jellegzetes – témáit és színeit elevenítették fel
  • - A motorok Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból és Svájcból érkeznek, továbbá Törökországból jön a 250-es CL
  • - Több versenyző is használta a CL500-hoz kapható Honda Eredeti Kiegészítők széles választékát.
  • - Mind a 16 gép a június 12. és 16. között esedékes biarritzi Wheels & Waves fesztiválon lép színre
  • - Európa kedvenc Honda CL500 modelljét online szavazáson, a Hondacustoms.com-on koronázhatják meg az átépített gépek rajongói
  • - A Honda Customs weboldal angol, francia, német, olasz, portugál és spanyol nyelven olvasható
  • - A nyerteseket a nyár végén hirdetik ki

Különleges év 2024 a Hondacustoms.com számára, hiszen 16 átépített Honda motorkerékpár méretteti meg magát a honlap szavazásán, no meg a Wheels and Waves fesztiválon Biarritzban. A rekord számú nevező 9 országból érkezik, és vélhetően igen nagy hatással lesz a közönségre, akárcsak a korábbi évek átépített Hondái.

2020-ban a svájci Brivemo Motos által épített Africa Four CRF1000R nyert – a CB1000R alapokon nyugvó különlegesség magabiztosan győzedelmeskedett a www.hondacustoms.com voksolásán. Egy évre rá, 2021-ben a portugál Mototrafa büszkesége, a CB650R Fenix végzett az első helyen, míg 2022-ben a szardíniai székhelyű Motocicli Audaci alkotása, a Maanboard fantázianevű Honda CMX500 Rebel ragadta magához a trófeát. 2023 a minimotorok, ilyenformán a portugál Tamara Alves (@tamara_aalves) és a szintén portugál Art On Wheels Garage (@artonwheelsgarage) éve volt, hiszen az általuk épített Dax Furiosa vívta ki az elsőséget.

A való életben és a digitális térben egyaránt kiírt versenyt évente rendezik meg, s egyre népszerűbb a motorosok körében. Erről tanúskodik, hogy 2023 nyarán közel 21 ezer – Honda minimotorokra leadott – szavazat futott be a Hondacustoms.com honlapon, ami 41%-os növekedést jelent az előző évhez viszonyítva.

Erre a sikerre építkezik a 2024-es viadal, melynek középpontjában a scramblerek stílusában fogant, A2-es jogosítvánnyal is vezethető, soros, kéthengeres erőforrással felszerelt CL500 áll. Ez a sokoldalú, roppant szórakoztató gép nemcsak a pilóták, hanem a motorépítők körében is igen kedvelt, ugyanis konstrukciójából fakadóan lehetőséget ad a művészeknek, hogy szabadon, saját elképzeléseiknek megfelelően formálják át, illetve tegyék egyedivé – követve a Honda tervezési irányelvét: Fejezd ki önmagad!

A motorok a francia tengerparton, június 12. és 16. között esedékes biarritzi Wheels and Waves fesztiválon gördülnek először a nagyközönség elé, ezt követően kerülnek fel a Hondacustoms.com honlapra. Itt a felhasználók leadhatják szavazatukat kedvenc átépítésükre, tovább letölthetik a motorokról készült telefonos és PC-s háttérképeket.

A Honda Customs weboldal angol, francia, német, olasz, portugál és spanyol nyelven olvasható. Kezdődjön hát a szavazás… és győzzön a legjobb!