WHEELS AND WAVES FESZTIVÁL – HONDA CMX REBEL MOTORÉPÍTŐ-VERSENY

A Wheels and Waves fesztivál színes forgataga 2022 augusztusában ismét megtöltötte élettel Franciaország és Spanyolország partvidékét. Az ötnapos, több helyszínen megrendezett, története során folyton változó és fejlődő esemény az egyéniségek ünnepe, és elválaszthatatlan részének számít a motorozás világának különleges kultúrája. És bár a fesztivál a szörf, a gördeszkázás, a zene és a művészet körül forog, a motorozás is beépült az esemény hagyományai közé. Ez nem is csoda, a Wheels and Waves fesztivál eredetileg ugyanis tengerparti motorversenyek sorozataként indult útnak. Verseny a homokban.

A Honda is szerette volna kivenni a részét a kulturális fesztivál történéseiből, ezért bemutatta a versenyen a legendás Rebel modellcsalád két darabját, a CMX500 és a CMX1100 motorokat – egyedi módon átalakított formában. Ezt követően tíz egyedi Rebel motor készült, amelyeket egy különleges hangulatú bemutató során lepleztek le. Mielőtt azonban lelepleznénk a győztes darabot, nézzük meg közelebbről az idei indulókat, amelyek megjelenésüket és technikai felépítésüket tekintve egyaránt lenyűgözőek.

Lucy (3. helyezett)

Melyik tekinthető vajon a legszemélyesebb névadásnak a kínálatból? Az ember annak ad nevet, akit vagy amit fontosnak tart, a CMX 1100 Rebel Lucy pedig jó példa erre. A portugál Honda Garonda által épített, semmi máshoz nem fogható motorkerékpárt a hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején népszerű, klasszikus CB175 modell ihlette, egyedi arany-fehér fényezése pedig a portugál napsütéshez címzett szerelmes levél. Kétségkívül ez a legkarakteresebb jellemzője. A jármű sokféle, egyedi módon átalakított elemmel, többek között továbbfejlesztett hátsó felfüggesztéssel, új hűtőrácsokkal, valamint egy Vance and Hines kipufogódobbal is rendelkezik.

5Four (2. helyezett)

A Guy Willison nagy-britanniai motorkerékpár-építő műhelyéből származó „5Four” 2. helyezést ért el a versenyen. A „5Four” motorkerékpárt a nagyvárosi, könnyű utcai flat trackerek ihlették; a jármű büszkesége a Pro Kustom által felvitt Crackle Ivory és Candy Red fényezés, valamint a versenymotor-stílusú farrész. További egyedi jellemzői még a brazil keményfából faragott markolatok és az egyedi, versenyzéshez is alkalmas Urban Growler titán kipufogó. A motorkerékpár egyik leginkább szembetűnő jellemzője a rozsdamentes acélból hajlított első rajtszámtábla, a Wheels and Waves fesztivál örökségének komoly részét képező versengés hangsúlyozásaként.

A győztes pedig nem más, mint…

Eddig minden motorkerékpár megmutatta, miről is szól a Wheels and Waves fesztivál, legyen szó egy japán tábornok lova által ihletett spanyol kétkerekűről vagy a kaliforniai életérzést sugárzó francia dizájnmotorról. Mégis, akárcsak a Wheels and Waves fesztivált elindító 1930-as strandmotorozáson, most is csak egy győztest lehetett hirdetni.

 

Bezárás

Maanboard (1. helyezett)

A Maanboard ezen a versenyen sikeresen kidomborította az erősségeit: a teljes mértékben átépített első felfüggesztést, a 19"-os, küllős kerekeket, a teljes rozsdamentes acél kipufogórendszert – a koronát pedig egy SC-Project kipufogódob tette fel a műre. Ne feledkezzünk meg az üzemanyagtartályon és az egyedi építésű farrészen látható Stunning Candy és Gold Leaf fényezésről sem! A motorkerékpár eredetileg piros színű lett volna, aranyszínű levélmintával, de a metálkék jobban illett a Wheels and Waves fesztivál szellemiségéhez, mivel visszaadja az óceán hullámzását. A Maanboard üzemanyagtartálya és farrésze épp úgy csillog a fényben, ahogy a nap fénye a tenger felszínén, színei pedig vibrálnak, amikor metálkék fényezésére fény vetül.