A „tökéletes kör” titka a Honda LogR alkalmazás bevonásával

Mindannyian álmodozunk néha a tökéletes kör megtételéről, igaz? Egy Honda Civic Type R kormánya mögött? De hogyan is valósítható meg mindez?

Nos, a segítség szó szerint kéznél van: ez nem más, mint a Honda LogR™ alkalmazás, az autóba épített adatnaplózó applikáció, amely köridőméréssel és részletes műszaki adatokkal segíti a Type R-ben ülő pilótákat abban, hogy javítsanak a pályán elért köridejükön.

Nézze meg Tiago Monteirót, hogy miként használja a LogR-t a köridő javítására

Bezárás

Az autóban ülő Tiago közelképe

A túraautó-világkupában (WTCR) a Hondával versenyző Tiago Monteiro tudja, hogy a versenyzés során a pályán szerzett adatok kiemelkedő fontosságúak abból a szempontból, hogy javuljon a vezetési technika: „Annyi apróság van, amire oda tudsz figyelni azért, hogy technikásabban vezess, és kimondottan sok időt nyerhetsz azzal, ha már nem csak találgatsz, hanem valóban látod, hogy miben kell javulnod.”

A LogR képernyőjének közelképe

A legújabb, már az autóba épített alkalmazásverzió használata rendkívül egyszerű – olyannyira, hogy a járműadatokat csak alapszinten ismerők is intuitívnak találják.

De konkrétan milyen adatokra érdemes odafigyelni? Bár minden adat hasznos, Tiago hozzáteszi: „Véleményem szerint a következőkkel érdemes kiemelten foglalkozni: a kanyar bejárati sebesség, a kanyarsebesség, valamint a fékezés és gázadás mértéke.”

Az alkalmazás teljesítményfigyelő kijelzővel rendelkezik az autó műszerfalának közepén, és leolvasható róla a fékezés, a gyorsulás és a kanyarodás közben mért G-erők értéke, az olaj, a hűtőfolyadék és a beszívott levegő hőmérséklete, illetve az olajnyomás.

Tiago és Noah a LogR képernyőjét nézik az autóban ülve.

A mobilalkalmazás továbbfejlesztett funkcióinak köszönhetően arra is van mód, hogy a telefonunkkal rögzítsük a köröket. Ha megfelelő pozícióba állítjuk, biztosítani tudja a kiválasztott műszaki adatok közötti átfedést, és az benne a legjobb, hogy közvetlenül az alkalmazásból is megosztható. Vagyis mostantól lenyűgözhetjük vezetési képességeinkkel a barátainkat a közösségi oldalakon.

Az alkalmazás egyik funkciója a lopakodó (Ghost) mód, amelyben a felhasználó láthatja, hogyan viszonyul más Log R-felhasználókhoz, mivel az applikáció a kiválasztott versenypályákon elért legjobb köreiket mutatja. Ez ideális ahhoz, hogy lássuk, miben tudunk javulni, ha szeretnénk egy-két másodpercet lefaragni a köridőnkből.

Tiago Montiero kezet ráz a fiával, Noah-val.

A GPS segítségével Tiago feltérképezte a Type R helyzetét, majd összekapcsolta a számára hazai terepnek számító estorili pályával, így ki tudta vinni fiát, Noah-t a pályára, hogy próbára tegye a 2023-as Honda Civic Type R-t, és az alkalmazás segítségével javítson a köridején… na nem mintha segítségre szorult volna!  

És bár Noah még nem elég idős ahhoz, hogy vezessen, az anyósülésről segítette az apját abban, hogy a képernyőn megjelenő információk alapján hol tudnának időt behozni a pályán.  A videóból kiderül, sikerült-e nekik.


Noha mindenki, aki kipróbálja az alkalmazást, gyorsabban akar majd hajtani, a lényeg mégis a jobb kontroll vezetés közben; nincs értelme ugyanis gyorsan behajtani egy kanyarba, majd elrontani a kilépési sebességet. Az automata pontszámláló (Auto Score) értékeli a járművezető magatartását, hogy így segítse a készségek javulását és a célok elérését. „A Log R alkalmazásban az a nagyszerű, hogy a kezdők is hasznát veszik, de a profik és félprofik is a maximálisan ki tudják használni. Nagyszerű eszköz a pályán töltött napokra, és minden kezdő számára ismerős lesz a használata, mivel meglehetősen intuitív, továbbá használni és eljátszani vele is egyszerű.” Eszköznek tekintve az alkalmazás mindenképpen kiváló kiegészítő minden javulásra törekvő Type R-tulajdonos számára, mivel segít pontosan meghatározni ezeket a területeket. Tiago pedig annak az előnyeit is látja, ha valaki egy személyautóban használja. „A technológia fejlődése az alkalmazáson belül egyszerűen óriási, és az adatnaplóban valóban látjuk ennek az előnyeit. Sokkal részletesebben átlátni mindent, és a visszajelzés is villámgyorsan megérkezik!”

Szemből készült felvétel egy alagútban álló Honda Civic Type R modellről.

Ismerje meg az új
Civic Type R-t!

A világ leggyorsabb elsőkerék-meghajtású autójának tervezték – készüljön fel élete legizgalmasabb vezetési élményére!