Honda Hybrid Technology

A Honda már negyedik évtizede gyárt hibrid járműveket: 1999-ben mi voltunk az első vállalat, amely ilyen autókat kezdett el értékesíteni. 

2023-ban pedig megjelentek legújabb e:HEV teljes értékű hibridjeink, amelyek lenyűgöző teljesítményt, hatékonyságot, valamint vezethetőséget nyújtanak, és a teljesítmény terén sem kötnek kompromisszumot. 

A Honda e:HEV hajtáslánc bemutatása

A Honda e:HEV hajtáslánca egy fejlett, teljes értékű hibrid rendszer, amelyben a lítium ion akkumulátor és a villanymotorok egy generátorként működő benzinmotorral társulnak. Így alacsonyabb károsanyag-kibocsátást és jobb üzemanyag-hatékonyságot biztosít a hagyományos belső égésű motorokhoz és a lágy hibridekhez képest. A nagy hatékonyságú teljesítmény központi eleme a három különböző vezetési mód – elektromos, hibrid és benzines –, amelyekkel zökkenőmentesen alkalmazkodhat a különböző vezetési körülményekhez.

Csendes hajtás

A Honda autói ennek az egyedülálló hajtásláncnak köszönhetően a lítium ion akkumulátorból merítik az energiát – amire a lágy hibridek nem képesek –, így csendesen közlekednek, és kiváló vezetési élményt nyújtanak. Amikor akkumulátorról üzemelnek, a kipufogón keresztül egyáltalán nem bocsátanak ki káros anyagokat. Előfordulhat, hogy az EV üzemmód városon kívül is bekapcsol, de ezt jellemzően rövid távolságok és alacsony sebesség esetén, valamint álló helyzetből való gyorsításkor aktiválja a rendszer, például amikor Ön városban vezet. 

Öntöltő hatékonyság

A hibrid mód általában magasabb sebességen és nagyobb távolságoknál kapcsol be, amikor az akkumulátor kezd lemerülni. A benzinmotor ekkor energiát szolgáltat a generátornak, amely áramot termel a hajtómotor meghajtásához és a kerekek forgatásához. Szükség esetén ez az energia a regeneratív fékrendszerrel együttműködve töltést biztosít a lítium ion akkumulátornak, így a teljes értékű hibridet nem kell bedugnia a konnektorba, mivel ezek az autók önmagukat töltik.

Hagyományos átmenet

Ha folyamatosan magasabb sebességgel halad, a hajtómotor lekapcsol, és aktiválódik a tengelykapcsoló, mivel ilyenkor közvetlenül a benzinmotor hajtja az autót, mint a hagyományos járművek esetében. A hajtási módok közötti zökkenőmentes váltásnak köszönhetően a hibrid nagy sebességen is megőrzi a hatékonyságát.

Az i-MMD technológia intelligenciája

A Honda hibrid modelljeinek egyedülálló ereje az intelligens Multi-Mode Drive ( i-MMD) technológiában rejlik. Ez az innovatív rendszer folyamatosan figyeli a vezetési körülményeket, és önállóan kiválasztja a leghatékonyabb hajtási módot az elektromos, a hibrid és a benzines üzemmód közül.

Ez ráadásul semmilyen beavatkozást nem igényel a vezetőtől.  A Honda i-MMD technológiája teljesen önműködő, így Önnek élvezetes és izgalmas elektrifikált vezetési élményben lesz része.