Roncsautó-ártalmatlanítás

A Honda hosszú évek óta a környezettudatosság élvonalába tartozik, és globális járműgyártóként nagyon komolyan veszi felelősségét, ezért folyamatosan fejleszti újrahasznosítási folyamatait.

Az újrahasznosítás fokozása

A Honda támogatja a járművek újrahasznosítását javító tevékenységeket az erőforrások hatékonyabb felhasználása és újrafeldolgozása érdekében.

Roncsautó-ártalmatlanítás

A Honda magyarországi importőre törvényi kötelezettségének teljesítésére a hulladékká vált gépjárművek 369/2014. Kormányrendeletben leírtaknak megfelelően szerződést kötött a CAR-REC Gépjárműroncs-kezelő Közhasznú Társasággal. Ennek értelmében a Honda gépkocsi-tulajdonosok részére azt kínáljuk, hogy a forgalomból kivonni szándékozott Honda gépjárművet a Kht. üzemeltetésében lévő országos lefedettségű begyűjtő- és bontóhálózatba ingyenesen leadhatják a feltételek teljesülése esetén.

Az átvétel nem térítésmentes, amennyiben:

  • a gépjármű valamely alapvető összetevője (így különösen motor, alváz, karosszéria, váltómű, katalizátor) hiányzik,
  • a gépjármű utólag hozzáadott hulladékkal kerül leadásra (Kormányrendelet 4. § (5)).

A Honda hivatalos roncsautó-begyűjtő és -bontó hálózata a CAR-REC Kht. honlapján található (www.carrec.hu), illetve szükség esetén a listát kérje a Márkakereskedés autóértékesítő munkatársától.