Roncsautó-ártalmatlanítás

A Honda hosszú évek óta a környezettudatosság élvonalába tartozik, és globális járműgyártóként nagyon komolyan veszi felelősségét, ezért folyamatosan fejleszti újrahasznosítási folyamatait.

Az újrahasznosítás fokozása

A Honda támogatja a járművek újrahasznosítását javító tevékenységeket az erőforrások hatékonyabb felhasználása és újrafeldolgozása érdekében.

Roncsautó-ártalmatlanítás

Magyarország területén a hulladékgazdálkodással kapcsolatos közfeladatokat a Magyar Állammal kötött koncessziós szerződés alapján 2023. július 01 napjától a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. kizárólagos joggal látja el.

A Honda magyarországi importőre a hulladékká vált gépjárművekkel kapcsolatos kötelezettségeit kollektív teljesítés keretében a koncesszorral együtműködve teljesíti, különös tekintettel a 369/2014. (XII. 30.) Korm. rendelet illetve a  80/2023. (III. 14.) Korm. rendelet előírásaira.

A Honda magyarországi importőre a 8/2023. (VI. 2.) EM rendeletben meghatározott gépjárművekre vonatkozó kiterjesztett gyártói felelősségvállalási díjat (EPR-Extended Producers Responsibility) a forgalomba hozott gépjárművek után megfizeti.

A körforgásos gazdaságra való átállás keretében a Honda gépkocsi-tulajdonosok részére azt kínáljuk, hogy a forgalomból kivonni szándékozott Honda gépjárművet a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. illetve szerződött partnerei részére  az  országos lefedettségű begyűjtő- és bontóhálózatba leadhatják.

A Honda hivatalos roncsautó-begyűjtő és -bontó hálózata a MOHU MOL Zrt. honlapján ( https://mohu.hu/hulladek-atvevohelyek), illetve szükség esetén a listát kérje a Márkakereskedés autóértékesítő munkatársától.