Honda sky social

Társadalmi és közösségi hozzájárulás

A Honda Európa-szerte részt vesz különféle társadalmi és közösségi kezdeményezésekben, hogy boldogabbá tegye az embereket, és a társadalom hasznos tagjaként működjön. 

Alapelvünk az egyén iránt tanúsított tisztelet, amely arra ösztönöz bennünket, hogy pozitívan járuljunk hozzá a helyi közösségek és a társadalom életéhez, és javítsuk az emberek mindennapi életminőségét.

A Honda társadalmi hozzájárulásának négy pillére

Az oktatás és a közösség, a sokszínűség és a befogadás, valamint a biztonság és a környezetvédelem területén végzett tevékenységünk alkotja a Honda társadalmi hozzájárulásának négy pillérét. Globális társadalmi hozzájárulásunk részeként programjaink hatását proaktívan mérjük az ENSZ fenntartható fejlődési céljai (SDG-k) alapján. 

További információk a Hondáról és az ENSZ fenntartható fejlődési céljairól (angol nyelvű PDF)

Honda – Rögbi ikon

Rugby Legacy Fund

2022-ben együttműködési megállapodást kötöttünk az Egyesült Királyság egyik vezető magazinjával, és közösen létrehoztuk a sportpályák füvesítését elősegítő Telegraph Honda Rugby Legacy Fund alapot. A kezdeményezésnek köszönhetően 15 női rögbicsapat edzhet jobb körülmények között, és a játékosok következő nemzedékei is inspirációt kaphatnak. A támogatás további előnye, hogy a klubok többet áldozhatnak női rögbihez kapcsolódó programokra és helyet kaphatnak a professzionális edzőtáborokban.

Honda – Rögbi ikon

Sokszínű és befogadó munkahely

Hiszünk abban, hogy egy befogadó munkahely, ahol az embereket egyenlő bánásmódban részesítik, alapvető fontosságú egy olyan környezet megteremtéséhez, amely lehetővé teszi munkatársaink számára, hogy önmagukat adhassák. Ez a vállalat jövőbeli sikere szempontjából is kulcsfontosságú.

Ezért támogatjuk a sokszínűséget és a befogadást, továbbá elkötelezettek vagyunk amellett, hogy összehozzuk a különböző kultúrájú, családi hátterű, rasszú és vallású embereket. Tiszteletben tartjuk az egyéni különbségeket, és elősegítjük az esélyegyenlőséget mindenki számára rassztól, nemtől, nemi identitástól, életkortól, szexuális irányultságtól, vallástól, nemzeti hovatartozástól, iskolázottságtól, korábbi karriertől, valamint társadalmi vagy gazdasági helyzettől függetlenül.

Honda – Rögbi ikon

Ahr-völgy – Katasztrófa utáni helyreállítási támogatás

Az emberek biztonságához, jó egészségéhez és jólétéhez való hozzájárulás társadalmi felelősségvállalásunk kulcsfontosságú részét képezi. Ez magában foglalja azon helyi közösségek támogatását, akiknek katasztrófa sújtotta az életüket, otthonaikat és alapvető infrastruktúrájukat.

A németországi Ahr-völgyben 2021 augusztusában bekövetkezett heves áradásokra reagálva a Honda azonnali támogatást nyújtott a katasztrófa utáni helyreállítási erőfeszítésekhez négy speciális, nagy teljesítményű generátor adományozásával, amelyek a régió településeinek áramellátását biztosították. 

Tudjon meg többet!
Honda – Rögbi ikon

Megújuló energiaforrások a pozitív éghajlat-politikai fellépésért

A Honda felismeri, hogy a klímaváltozás elleni pozitív fellépés és a környezetvédelem egy társadalmi szempontból felelősségteljes lépés egy jobb jövő megteremtéséhez, amelyben mindenki megvalósíthatja álmait.

Olaszországban a Honda egy helyszíni napelemrendszert alakított ki a gyártóüzemében, amelyet a közelmúltban bővítettek ki, hogy 1,2 MW megújuló energiát biztosítson, amely a helyszíni munka 21%-át képes ellátni energiával.

További információ

A Honda vállalati társadalmi felelősségvállalása

A Honda globális '2030-as jövőképe' felé tartó útján továbbra is olyan minőségi termékeket kínálunk a fogyasztóknak, amelyek megfelelnek a különböző egyéni igényeknek és társadalmi elvárásoknak.

Az Egyesült Királyságban és Európában tett kezdeményezéseinkkel már most is jelentős mértékben hozzájárulunk az emberek mindennapi életének jobbá tételéhez. Erőfeszítéseinkről további részleteket a 2023. évi európai környezetvédelmi jelentésünkben talál.

2023. évi európai környezetvédelmi jelentés (angol nyelvű PDF)