Hibrid Honda autók parkolnak a város sziluettje előtt

A Honda hibridautó-kínálata

Fedezze fel a Honda hibrid választékát és a fejlett e:HEV teljes értékű hibrid technológiánkat. Találja meg az Önnek legmegfelelőbb hibridet, és legyen részese az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom megvalósítását célzó elképzelésünknek. 

Milyen egy hibrid gépkocsi?

A hibrid jármű két forrásból nyeri az energiát: egy elektromos akkumulátorból és egy belsőégésű motorból. Ezek akár együtt, akár külön-külön is működhetnek, egyenletes működést és élvezetes teljesítményt nyújtva.

A Honda hibridek az öntöltő hibrid technológiát alkalmazzák. Az elektromos akkumulátor a normál használat közben töltődik, vagy a benzinmotorból származó energiával, vagy a regeneratív fékezésből származó energia hasznosításával, így nem kell az autót töltőre dugnia, vagy előre terveznie.

A Honda hibrid technológiájának bemutatása

Minden hibridünk a Honda elismert e:HEV teljes értékű hibrid hajtásláncát használja, amelyet úgy terveztek, hogy a teljesítmény csökkenése nélkül növelje az üzemanyag-hatékonyságot.

A rendszer a legmodernebb technikát alkalmazó villanymotorokból, egy kompakt és nagy kapacitású akkumulátorból, valamint egy üzemanyag-takarékos benzinmotorból áll.

Az elektromos hajtásnak és az akkumulátorban tárolt energiának köszönhetően a jármű álló helyzetből is lenyűgöző gyorsulásra képes.

Hibrid üzemmódban a mindennapi közlekedés során a villanymotorok mellett a benzinmotor is bekapcsol, így tehát garantált az optimális teljesítmény és a lenyűgöző gyorsulás.

Benzines üzemmódban a jármű benzinnel megy, amely főként autópályán használatos, hiszen így az autó nagyobb sebességet képes fenntartani – ráadásul ilyenkor az akkumulátor is töltődik.

A regeneratív fékezés az elektromotor által fékezéskor termelt energiát használja fel az akkumulátor töltésére.

Honda autót vezető férfi a jármű belsejében

Érezhető a különbség

A Honda e:HEV technológiája azt jelenti, hogy teljes értékű hibrid autóink (a lágy hibrid modellekkel ellentétben) képesek kizárólag elektromos meghajtással haladni, és így lenyűgöző elektrifikált teljesítményt nyújtani.

Nő mosolyog a visszapillantó tükörben

A Honda hibrid öröksége

Technikai kiválóságunk a hibridekkel való úttörő kapcsolatunkból ered. Miután 1999-ben piacra dobtuk Európa első, kereskedelmi forgalomban kapható hibridjét, mérnökeink tovább feszegetik a határokat, és az autóversenyzésben szerzett tudásukat a hibrid hajtáslánc fejlesztésében kamatoztatják.

e:HEV logó egy autón

Nem kell bedugni a konnektorba

A Honda e:HEV teljes értékű hibridek öntöltőek; a belső égésű motorból és a regeneratív fékezésből szerzik az energiát. Nem kell hálózati tápellátáshoz csatlakoztatni őket, és töltőkábelek telepítésével sem kell fáradni.

Közelkép a jármű belsejéről, rajta a műszerfallal

Gazdaságos és hatékony

Azáltal, hogy a jármű a hibrid akkumulátornak köszönhetően elektromos meghajtással is tud közlekedni, kevesebb üzemanyagot használ, és mivel ritkábban kell ellátogatnia a töltőállomásra, csökkentheti üzemeltetési költségeit. Megnyugtató, 5 évre vagy 100 000 km-re szóló garanciával*. *Amelyik hamarabb bekövetkezik.

Élet egy hibrid Hondával

Egy szemből látható Honda HR-V halad egy kisebb autóúton

Elit teljesítmény

Egyedülálló Honda e:HEV hajtásrendszerünk hatékonyabbnak bizonyult, mint a versenytársak lágy hibrid és plug-in hibrid rendszerei.

A különböző úttípusokon és forgalmi körülmények között végzett tesztek során az e:HEV hajtáslánc megfelelt más hibrid rendszerek legjobb teljesítményelemeinek, miközben a gyakorlatban magasabb hatékonyságot kínál.*

*Honda Motor Europe belső, valós körülmények között végzett tesztje

Egy szemből látható Honda HR-V halad egy kisebb autóúton

Fejlett hajtáslánc

A Honda e:HEV teljes hibrid hajtáslánc közúton felülmúlja a lágy hibrid versenytársak teljesítményét. A fejlett hajtáslánc, annak ellenére, hogy nehezebb, mint számos kategóriatársa, jobb hatékonyságot kínál, mint a lágy hibridek.

Tesztkörülmények között a teljes értékű hibrid autó jelentősen jobb üzemanyag-hatékonyságot biztosít, mint egy könnyebb, 48 V-os lágy hibrid rendszerrel működő autó.*

*Honda Motor Europe belső, valós körülmények között végzett tesztje

Egy szemből látható Honda HR-V halad egy kisebb autóúton

Alacsony károsanyag-kibocsátás

A Honda e:HEV hajtáslánc háromféle üzemmódot kínál, amelyek között a váltás gördülékenyen történik, és az út- és vezetési körülményekhez igazodva mindegyik optimális teljesítményt biztosít.

Intelligens elektronikus vezérlőegységünk az optimális üzemanyag-hatékonyság érdekében váltogat az elektromos meghajtás, a hibrid meghajtás és a motoros meghajtás üzemmódok között.

Városi környezetben (legfeljebb 40 km/h sebességgel haladva) az e:HEV rendszer az idő 91%-át elektromos meghajtás üzemmódban tölti, nulla károsanyag-kibocsátás mellett.*

*Honda Motor Europe belső, valós körülmények között végzett tesztje

Egy szemből látható Honda HR-V halad egy kisebb autóúton

Öntöltő e:HEV

A Honda e:HEV hajtáslánca más hibrid hajtásláncokhoz hasonló hatékonyságot kínál, anélkül, hogy teljesen fel kellene tölteni. 

Míg a plug-in hibridek akkumulátorait a hatékonyság maximalizálása érdekében folyamatosan töltve kell tartani, a Honda öntöltő e:HEV rendszere bármikor képes optimális hatékonyságot elérni.

 

Honda HR-V e:HEV a felhajtón, oldalnézetből

Állítsa össze tökéletes
Honda hibrid autóját

Interaktív konfigurátorunkkal hozza létre a tökéletes Hondát.
Válassza ki autóját, színét, felszereltségét, tartozékait és még sok mást.

Honda hibrid autók: GYIK

Mi történik, ha a hibrid autóm akkumulátora tönkremegy?

Ha a hibrid autó akkumulátora tönkremegy, akkor ki kell cserélni, különben az autó nem fog megfelelően működni. Ha azt veszi észre, hogy az autó teljesítménye csökken, vagy nehezen tartja a töltést, forduljon a lehető leghamarabb a legközelebbi márkakereskedőhöz az akkumulátor cseréje érdekében. 

 

Hogyan ártalmatlanítják a hibrid autók akkumulátorait?

Minden elektromos és hibrid Honda akkumulátorának újrahasznosításáról régi partnerünk, a SNAM gondoskodik.

Az életciklusuk végén lévő akkumulátorok vagy „kapnak egy második esélyt” és megújuló energia tárolására használják fel őket, vagy kinyerik belőlük az értékes anyagokat, például a lítiumot és a kobaltot. 

 

Megéri hibrid autót venni?

A hibrid autó üzemanyag- és költséghatékonyabb, mint a benzinüzemű jármű. A világ gyorsan halad az elektromos autók felé, de a hibrid autó is tökéletes zöld alternatívája a hagyományos benzinmotoros autóknak – ráadásul a hibrid meghajtás esetén sokkal kevésbé kell aggódnia a korlátozott hatótáv miatt.

 

A hibrid autók tartósabbak?

A benzinmotor és az akkumulátor kombinációjának köszönhetően a hibrid autók motorja lassabban használódik el. Emellett a regeneratív fékezés csökkenti a fékek kopását, ami csökkenti a karbantartási igényt, vagyis egy hibrid autó tartósabb lehet, mint a benzines vagy dízelüzemű megfelelője.