Hibrid Honda autók parkolnak a város sziluettje előtt

A Honda hibridautó-kínálata

Fedezze fel a Honda hibrid választékát és a fejlett e:HEV teljes értékű hibrid technológiánkat. Találja meg az Önnek legmegfelelőbb hibridet, és legyen részese az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom megvalósítását célzó elképzelésünknek. 

A Honda hibrid választéka

Állítsa össze tökéletes
Honda hibrid autóját

Interaktív konfigurátorunkkal hozza létre a tökéletes Hondát.
Válassza ki autóját, színét, felszereltségét, tartozékait és még sok mást.

A Honda hibrid technológiájának bemutatása

Minden hibridünk a Honda elismert e:HEV teljes értékű hibrid hajtásláncát használja, amelyet úgy terveztek, hogy a teljesítmény csökkenése nélkül növelje az üzemanyag-hatékonyságot.

A rendszer a legmodernebb technikát alkalmazó villanymotorokból, egy kompakt és nagy kapacitású akkumulátorból, valamint egy üzemanyag-takarékos benzinmotorból áll.

Elektromos üzemmód (Electric drive)

Kizárólag az akkumulátorból nyer energiát, ami azonnali reakciót és az elektromos járművektől megszokott csendes közlekedést tesz lehetővé.

Tudjon meg többet

Hibrid üzemmód (Hybrid drive)

A motor energiát biztosít a generátornak, amely hajtja az autót. Kiváló teljesítmény, alacsony károsanyag-kibocsátás és nagy hatótávolság – a hibrid hajtás ismérvei. 

Tudjon meg többet

Benzines üzemmód (Engine drive)

Közvetlenül a rendkívül hatékony benzinmotor hajtja az autót, ami tartós vezetéshez ideális.

Tudjon meg többet

Regeneratív fékerő

Összegyűjti a felesleges energiát, és betáplálja az akkumulátorba, ahol később felhasználható.

Tudjon meg többet

Honda autót vezető férfi a jármű belsejében

Érezhető a különbség

Teljes értékű hibrid modelljeink – legyen szó öntöltő vagy plug-in modellekről – a lágy hibridekkel ellentétben képesek hosszabb ideig is kizárólag elektromos energiával haladni, így izgalmas villamosított teljesítményt nyújtanak.

Nő mosolyog a visszapillantó tükörben

A Honda hibrid öröksége

Technikai kiválóságunk a hibridekkel való úttörő kapcsolatunkból ered. Miután 1999-ben piacra dobtuk Európa első, kereskedelmi forgalomban kapható hibridjét, mérnökeink tovább feszegetik a határokat, és az autóversenyzésben szerzett tudásukat a hibrid hajtáslánc fejlesztésében kamatoztatják.

e:HEV logó egy autón

Teljesítmény minden utazáshoz

A Honda e:HEV teljes értékű hibridek öntöltő járművek, így nagy hatótávolságra képeseket, és nem kell őket bedugni a konnektorba, sem töltés miatt megállni velük. A Honda e:PHEV plug-in hibridekben pedig nagy méretű akkumulátor található, amelyeknek köszönhetően hosszú utakat is teljesen elektromos hajtással, rendkívül alacsony CO2 -kibocsátással tehet meg velük.

Közelkép a jármű belsejéről, rajta a műszerfallal

Gazdaságos és hatékony

Azáltal, hogy a jármű a hibrid akkumulátornak köszönhetően elektromos meghajtással is tud közlekedni, kevesebb üzemanyagot használ, és mivel ritkábban kell ellátogatnia a töltőállomásra, csökkentheti üzemeltetési költségeit. A hibrid akkumulátorra ráadásul 5 évre vagy 100 000 km-re érvényes garancia jár, így Ön még nyugodtabban autózhat*. *Amelyik hamarabb bekövetkezik.

Élet egy hibrid Hondával

Egy szemből látható Honda HR-V halad egy kisebb autóúton

Elit teljesítmény

Egyedülálló Honda e:HEV hajtásrendszerünk hatékonyabbnak bizonyult, mint a versenytársak lágy hibrid és plug-in hibrid rendszerei.

A különböző úttípusokon és forgalmi körülmények között végzett tesztek során az e:HEV hajtáslánc megfelelt más hibrid rendszerek legjobb teljesítményelemeinek, miközben a gyakorlatban magasabb hatékonyságot kínál.***

***A Honda Motor Europe belső, valós körülmények között végzett tesztje

 

Egy szemből látható Honda HR-V halad egy kisebb autóúton

Fejlett hajtáslánc

A Honda e:HEV teljes hibrid hajtáslánc közúton felülmúlja a lágy hibrid versenytársak teljesítményét. A fejlett hajtáslánc, annak ellenére, hogy nehezebb, mint számos kategóriatársa, jobb hatékonyságot kínál, mint a lágy hibridek.

Tesztkörülmények között a teljes értékű hibrid autó jelentősen jobb üzemanyag-hatékonyságot biztosít, mint egy könnyebb, 48 V-os lágy hibrid rendszerrel működő autó.*

*A Honda Motor Europe belső, valós körülmények között végzett tesztje

Egy szemből látható Honda HR-V halad egy kisebb autóúton

Alacsony károsanyag-kibocsátás

A Honda e:HEV hajtáslánc háromféle üzemmódot kínál, amelyek között a váltás gördülékenyen történik, és az út- és vezetési körülményekhez igazodva mindegyik optimális teljesítményt biztosít.

Intelligens elektronikus vezérlőegységünk az optimális üzemanyag-hatékonyság érdekében váltogat az elektromos, a hibrid és a benzines üzemmódok között.

Városi környezetben (legfeljebb 40 km/h sebességgel haladva) az e:HEV rendszer az idő 91%-át elektromos üzemmódban tölti, nulla károsanyag-kibocsátás mellett.*

*A Honda Motor Europe belső, valós körülmények között végzett tesztje

Egy szemből látható Honda HR-V halad egy kisebb autóúton

Új e:PHEV Plug-in hajtáslánc

A CR-V plug-in modell e:PHEV hajtásláncunkkal érkezik. Válassza az EV üzemmódot, és az e:PHEV tisztán elektromosan, károsanyag-kibocsátás nélkül 81 km-t képes megtenni. A hatékony hajtáslánc súlyozott kombinált üzemanyag-fogyasztása 0,8 liter/100 km, a CO2-kibocsátás pedig rendkívül alacsony, mindössze 18 g/km*, ha az akkumulátor fel van töltve.

Ha megtette az elektromos hajtással elérhető távolságot, és nincs lehetőség a töltésre, az e:PHEV akkor is gazdaságosan működik, és a teljes értékű hibrid modellhez hasonló üzemanyag-fogyasztást biztosít.

*WLTP-adatok – A súlyozott kombinált érték a teljes menetidő alatt elektromos és benzines üzemmódban elért értékek súlyozott átlaga.

Honda HR-V e:HEV a felhajtón, oldalnézetből

Milyen egy hibrid gépkocsi?

A hibrid jármű két forrásból nyeri az energiát: egy elektromos akkumulátorból és egy belsőégésű motorból. Ezek akár együtt, akár külön-külön is működhetnek, egyenletes működést és élvezetes teljesítményt nyújtva.

A Honda saját hibrid technológiájával működő, teljes értékű hibrid autóink zökkenőmentesen képesek váltani a különböző energiaforrások között, így mindig, minden körülmények között a legnagyobb hatékonyságra képesek.

Honda hibrid autók: Gyakori kérdések

Mi történik, ha a hibrid autóm akkumulátora tönkremegy?

Ha a hibrid autó akkumulátora tönkremegy, akkor ki kell cserélni, különben az autó nem fog megfelelően működni. Ha azt veszi észre, hogy az autó teljesítménye csökken, vagy nehezen tartja a töltést, forduljon a lehető leghamarabb a legközelebbi márkakereskedőhöz az akkumulátor cseréje érdekében. 

 

Hogyan ártalmatlanítják a hibrid autók akkumulátorait?

Minden elektromos és hibrid Honda akkumulátorának újrahasznosításáról régi partnerünk, a SNAM gondoskodik.

Az életciklusuk végén lévő akkumulátorok vagy „kapnak egy második esélyt” és megújuló energia tárolására használják fel őket, vagy kinyerik belőlük az értékes anyagokat, például a lítiumot és a kobaltot. 

 

Megéri hibrid autót venni?

A hibrid autó üzemanyag- és költséghatékonyabb, mint a benzinüzemű jármű. A világ gyorsan halad az elektromos autók felé, de a hibrid autó is tökéletes zöld alternatívája a hagyományos benzinmotoros autóknak – ráadásul a hibrid meghajtás esetén sokkal kevésbé kell aggódnia a korlátozott hatótáv miatt.

 

A hibrid autók tartósabbak?

A benzinmotor és az akkumulátor kombinációjának köszönhetően a hibrid autók motorja lassabban használódik el. Emellett a regeneratív fékezés csökkenti a fékek kopását, ami csökkenti a karbantartási igényt, vagyis egy hibrid autó tartósabb lehet, mint a benzines vagy dízelüzemű megfelelője.

 

További kérdéseire választ talál gyakori kérdésekkel foglalkozó oldalunkon

 

*A fogyasztással és a károsanyag-kibocsátással kapcsolatos adatok a WLTP értékei. Előfordulhat, hogy a hatótávolságra vonatkozó értékek nem a való életben elérhető értékeket tükrözik, mert ezt a mutatót számos tényező befolyásolja, például az utólag beszerelt tartozékok, a különböző időjárási viszonyok, a vezetési stílus vagy a jármű terhelése.

**Jellemző töltési időtartamok, amelyek csak összehasonlítási célt szolgálnak, és optimális körülmények között érvényesek, például 25 °C körüli hőmérsékletben. A tényleges töltési idő számos tényezőtől függ, ideértve a töltőegység és az akkumulátor korát, típusát, állapotát, töltési kapacitását és hőmérsékletét, a kezdeti töltést és a környezeti feltételeket, például a felhasználási hely külső hőmérsékletét. A töltési idő hidegebb időjárás esetén hosszabb lehet, vagy ha az akkumulátor hőmérséklete miatt aktiválódik a védelmi technológia.

***A Honda Motor Europe belső, valós körülmények között végzett tesztje