Honda Sky – Fenntarthatóság

Zéró környezeti hatás 2050-re

A Honda célja, hogy 2050-re egy olyan fenntartható társadalmat valósítson meg, amelynek tevékenységei zéró környezeti hatással járnak, hogy mindenki számára egy jobb világot teremtsen meg. „Háromszoros fellépés a zéró kibocsátás eléréséért” kezdeményezésünkre összpontosítva már most is pozitív lépéseket teszünk a tevékenységeinkből származó szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért, Föld erőforrásaival való felelősségteljes gazdálkodás és a tiszta energia hasznosítása érdekében.

Milyen lépéseket tesz a Honda Europe napjainkban?

Termékeink, projektjeink és partnerkapcsolataink révén tovább csökkentjük a Honda működésének környezetre gyakorolt hatását, és teszünk a fenntarthatóbb jövőért. Íme négy példa az Európában elért eredményeinkre.

Tiszta, zöld energia a Honda logisztikai műveleteihez

A Honda Belgiumban, Gentben működő logisztikai létesítménye egy 200 méter magas szélturbinát telepített, hogy tiszta, zöld energiát termeljen a helyszínen, amely a létesítmény energiaszükségleteinek legalább 70%-át fedezi. Ez egy jelentős lépés annak biztosítása érdekében, hogy a Honda megfeleljen az aktuális és jövőbeli fenntarthatósági céloknak.

Olvassa el a 2022. évi környezetvédelmi jelentést! (angol nyelvű PDF)
Honda-turbina

Fejlett intelligens töltés 100%-ban megújuló energiával

Az e:PROGRESS az ágazati partnerségek és a mesterséges intelligencia hasznosításával intelligens töltést biztosít a Honda e modellek tulajdonosai számára az Egyesült Királyságban. A bármilyen tarifával elérhető intelligens ütemezés felelősségteljesen használja az energiainfrastruktúrát, hogy az autóját aszerint töltse fel, hogy mikor használja, mennyi töltésre van szüksége, és mikor a legolcsóbb az energia.

Fedezze fel az e:PROGRESS-t!
Honda-turbina

Úttörő energiagazdálkodás a V2X Suisse-szel

A Honda és a V2X Suisse együttműködött egy kísérleti projektben, hogy bemutassa, milyen fontos szerepet játszhatnak az elektromos járművek és a kétirányú töltés az energiagazdálkodás jövőjében. Az első tömegesen telepített kétirányú COMBO-CCS töltőhálózat lehetővé teszi, hogy a Honda e modellek nagy igénybevétel esetén akár 20 kW energiát is képesek legyenek visszatáplálni az elektromos hálózatba, kiegyensúlyozva ezzel az energiakeresletet és -kínálatot.

További információ
Honda-turbina

A Honda következő generációs eGX elektromos motoregységei

Az építőipar számára tervezett Honda eGX motoregység elektromos meghajtású, alacsony zajszintű megoldást kínál, amellyel helyettesíthetők a meglévő benzines GX motorok.

Tudjon meg többet az eGX-ről!

2023. évi európai környezetvédelmi jelentés

A fenntarthatóság mindig is a Honda filozófiájának középpontjában állt, és továbbra is mindent megteszünk azért, hogy a Honda globális környezetvédelmi szimbólumával összhangban „kék eget hagyjunk hátra gyermekeinknek”.

Ez a filozófia nemcsak szavakon alapszik – beépült az alapvető üzleti tevékenységeinkbe és a döntéshozatalunkba, munkatársaink pedig a közösségek és a környezet javát szolgáló kezdeményezéseken keresztül valósítják meg azt.

A Honda Europe éves európai környezetvédelmi jelentése kifejti, hogy mit teszünk környezetvédelmi és fenntarthatósági kötelezettségvállalásaink megvalósítása érdekében. Összefoglalja a vállalat régióban indított környezetvédelmi kezdeményezéseinek utolsó pénzügyi évben elért eredményeit.

Nézze meg a 2023. évi európai környezetvédelmi jelentésünket bemutató alábbi kisfilmet, és töltse le a jelentést az alábbi hivatkozáson keresztül!

2023 évi európai környezetvédelmi jelentés (angol nyelvű PDF)