A Honda Aircraft Company leszállította az első HondaJetet Európába

2016. április 20.

FRIEDRICHSHAFEN, NÉMETORSZÁG

A Honda Aircraft Company megkezdte az első HondaJetek átadását az öreg kontinensen. A bejelentést az AERO 2016 keretein belül megrendezett, ünnepélyes átadón tette a márka képviselője. Az eseménynek a Németország-béli Friedrichshafen adott otthont 2016. április 20. és 23. között.

- Az első HondaJet átadása jelentős mérföldkő cégünk történetében, hiszen új gépünk immáron Európában is megmutathatja, milyen világraszóló újdonságokat hordoz - mondta el Michimasa Fujino, a Honda Aircraft Company elnök-vezérigazgatója. - Első vásárlóink, akik elkötelezték magukat a HondaJet irányába vállaltak némi rizikót, de kétség kívül megérte kockáztatniuk. Felemelő volt nézni őket, amikor átvették a gépet - tette hozzá.

Az első Európában szolgálatba lépő HondaJetet a Honda kizárólagos közép-európai HondaJet-kereskedője, a Rheinland Air Service üzemelteti majd.

- Több mint negyven éve vagyunk jelen az európai repülőgéppiacon, cégünk nemcsak repülőgépek értékesítésével, karbantartásával, javításával és felújításával foglalkozik, hanem képzéssel, sőt üzemanyag-forgalmazással is - árulta el Johannes Graf von Schaesberg, a Rheinland Air Service elnök-vezérigazgatója. - Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Honda Aircraft Company partnerei, illetve a HondaJet közép-európai forgalmazói lehetünk. Alig várjuk, hogy az átadott géppel végre bemutathassuk, mire képes a teljesítmény és takarékosság terén is osztályelső HondaJet - zárta sorait.

A HondaJet teljesen új koncepciót valósít meg, s a legújabb, legmodernebb műszaki megoldásokra épül. Szárny felett elhelyezett motorja (Over-The-Wing Motor Mount), lamináris áramlású szárnyai és kompozit anyagokból készülő törzse a Honda mérnökeinek fáradhatatlan munkájával jött létre. Ezek a technikai csemegék a kategória leggyorsabb, legtágasabb és leggazdaságosabb gépévé teszik.

A HondaJet a Honda Aircraft Company - észak-karolinai Greensboróban található - központjában készül majd, HA-420 típuskódú változata 2015 decemberében kapta meg az FAA repülési engedélyét.

Amennyiben további információra kíváncsi a HondaJettel kapcsolatban, kérjük, keresse fel a honlapot!
 

A HondaJetről
Saját szegmenségben ez a leggyorsabb, legnagyobb repülési magasságra képes és leghalkabb repülőgép, miként gazdaságosság terén is élen jár. A HondaJet tervezésekor megannyi technikai innovációt alkalmaztak a Honda mérnökei, ilyen például az egyedülálló, szárny felett elhelyezett hajtómű (OTWEM - Over-The-Wing Engine Mount), ami a légellenállás csökkentésével drámaian növeli a teljesítményt, egyúttal jelentősen mérsékeli az üzemanyag-fogyasztást. A szárny felett elhelyezett hajtóműnek további előnyei is vannak, hangja kevésbé hallatszik az utastérben, illetve a földön, ugyanakkor kevesebb helyett vesz el az utasoktól, a poggyászoktól és a mellékhelyiségektől. A HondaJetben a kategória legkifinomultabb digitális vezérlőrendszere, a teljesen digitális Garmin® G3000 várja a pilóták utasításait. A HondaJet a márka legelső kereskedelmi célra szánt repülőgépe, feladata, hogy a Hondákra jellemző, átlagon felüli teljesítményt, hatékonyságot, minőséget és kedvező ár/érték arányt a légiutasok számára is elérhetővé tegye.

Pár szó a Honda Aircraft Companyről
A Honda Aircraft Company teljes mértékben az American Honda Motor Co., Inc. tulajdonában áll. A 2006-ban alapított Honda Aircraft Észak-Karolinában található, itt zajlott a HondaJet fejlesztése is. Soichiro Honda szellemisége a mai napig tovább él a vállalat működésében, ezt bizonyítja, hogy megvalósulhatott a márka alapítójának egyik nagy álma, és a Honda járművek immáron a légközlekedésben is segítik az emberiséget.