Honda Hybrid Technology

Kettős teljesítmény

Honda hibridgenerátor – közeli kép.
Honda hibridgenerátor – közeli kép.
Görgetés

Honda-terméklogó.

A jövő képlete.

A Honda hibridek teljesítményüket rugalmasan adják le, fogyasztásuk kitűnő – és mindezt sokkal kisebb károsanyag-kibocsátás mellett érik el.

Terv a környezetbarátabb jövő megteremtésére

Honda hibrid autók

Nagyon fontos, hogy lépést tudjunk tartani a modern közlekedésre vonatkozó alacsonyabb kibocsátási normák iránti megfelelés egyre növekvő igényeivel. Nem csak a jelen, hanem a jövő környezettudatos világában is.

Az új előírások máris éreztetik hatásukat az autózás költségeiben, és ez a jövőben is így fog maradni. Eljött a hibrid hajtás ideje, és a hibridek az idő előrehaladtával egyre népszerűbbé válnak, mivel a hibrid autókkal – az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás mellett – sokkal jobb üzemanyag-fogyasztás érhető el, mint a hagyományos, benzinüzemű járművek esetében. Egyszerűen megfogalmazva: a hibridek maradni fognak, hosszú távon pedig nagyszerű megoldást jelentenek a takarékosságra is.

Hibrid autók a Hondától

Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom kialakulását szem előtt tartva folytatjuk a hibrid járművek fejlesztését

A hibrid járművek fejlesztésének területén szerzett szakértelmünk alapjául a kreativitás, az innováció és a folyamatos fejlesztés szolgált. A hibrid hajtásláncot először 1999-ben mutattuk be az Insight modellel, és azóta jelentős előrehaladást értünk el az alkalmazott technológiai megoldások továbbfejlesztésével, hogy kiterjeszthessük hibrid járműveink kínálatát.

Sport Hybrid SH-AWD

Ez a Honda négykerékhajtású rendszerének következő generációja: a járműben benzinmotor van, amely egy nagy, elől található villanymotorral, és két, hátul elhelyezett villanymotorral működik együtt. Ez a sajátos elrendezésű hibrid hajtásláncnak köszönhetően a járműnek jobbak a kanyarodási és fékezési tulajdonságai és üzemanyag-takarékosabb is. Nem véletlenül nevezzük kifejezetten könnyen kezelhető összkerékmeghajtásnak (Super Handling – All-Wheel Drive).

Honda Hybrid Performance i-MMD

A dinamikus haladás zökkenőmentes élménye egy önállóan gondolkodó rendszertől.

Garázs előtt parkoló hibrid Honda NSX elölről.

A lenyűgöző NSX; a Honda kiválóan vezethető, összkerékhajtású szuperhibridje. Az NSX a rendszer három villanymotorja által biztosított azonnali nyomatékreakcióval és a V6-os benzinmotorral megdöbbentő szintű teljesítményre képes, és bámulatos menettulajdonságokkal rendelkezik.

Hegyvidéki úton haladó Honda CR-V elölről.

A Honda CR-V, a világ legnépszerűbb SUV-je megérkezett Európába.

Az általunk intelligens Multi Mode Drive-ra elkeresztelt hajtáslánc három hajtási mód között váltogat – a vezetési helyzetnek és az aktuális útviszonyoknak megfelelően.

Kettős meghajtás

Egyszerűen megfogalmazva: továbbfejlesztett hibrid járműveink a benzinmotorok és a villanymotorok előnyeit ötvözik. A sokkal jobb fogyasztás elérését szolgálják – ehhez egy üzemanyag-takarékos benzinmotor van összekapcsolva nagy teljesítményű villanymotorokkal. Ezek a motorok összhangban működnek, a meghajtási üzemmódok közötti átmenet észrevétlen: egyenletes teljesítményleadás és megfelelő gyorsulás, amikor szükség van rá.

Az új hibrid SUV modellünk

A vadonatúj Honda CR-V Hybrid.

A kétmotoros i-MMD rendszerre támaszkodva készítettük el a mindenki számára elérhető, Európában értékesíteni kívánt első hibrid SUV járművünket, a vadonatúj Honda CR-V modellt. A prémium minőségéről, sokoldalúságáról és kategóriaelső helykínálatáról ismert, – egy kétliteres, Atkinson-ciklusú benzinmotor és egyedi hibrid hajtásláncunk köré épülő – új CR-V készen áll arra, hogy (sokkal kevesebbért) sokkal messzebb vigye el, egészen egy új látóhatárig, és még azon is túl.

A Honda CR-V Hybrid oldalról.

Hajtóerő

Honda hibrid teljesítmény.

Az NSX Direct Drive Motor egységeinek elölnézete.

Az NSX Direct Drive Motoregysége a Honda által valaha is épített legfejlettebb autómotor.

A Honda i-MMD Hybrid hajtáslánc határozott és azonnali válaszreakciót ad a két villanymotornak köszönhetően – így válik élvezetessé az autózás. De az élmény nem korlátozódik a villanymotorok forgatónyomatékára: hibrid járműveink mindkét világ legjavát biztosítják Önnek. Ez a fajta intelligens hajtóműmegoldás automatikusan és akkor vált az alacsonyabb sebességnél használt elektromos üzem és a nagyobb haladási sebességnél használt benzines üzem között, amikor az a leghatékonyabb.

Kifinomult és halk

A Honda hibridek egyedi vezetési élményt kínálnak, mivel semmihez sem fogható az a megnyugtató és békés érzés, mint amikor elektromos üzemmódban finoman elindulunk. És amikor életre kel a benzinmotor, olyan halk és sima az átmenet, hogy el sem hisszük.

Nem kell csatlakoztatni

Az a nagyszerű a hibrid hajtásban, hogy nem kell töltőállomást keresgélnie, továbbá nem kell speciális töltőaljzatot beszereltetnie otthonában. Amíg a motor jár, folyamatosan tölti az akkumulátort – Önnek csak annyit kell tennie, hogy megtankolja benzinnel az autót, ahogy általában is tenné. Tényleg ennyire egyszerű.

Kevesebbért autózhat

A hibrid autó csökkenti a benzinköltséget, így pénzt takarít meg Önnek. A kisebb fogyasztás kisebb kibocsátást is jelent – ami sokkal jobb a pénztárcájának és a környezetnek is.

Teljes nyugalom

Öt évig vagy 100 000 km-ig (attól függően, melyik érkezik el hamarabb) nem kell miért aggódnia, mert a Honda i-MMD akkumulátorra teljes körű, mindenre kiterjedő és átfogó jótállás vonatkozik; mi mindig ott leszünk Önnel!

Okos hibrid

Önállóan gondolkodik.

Közelkép az intelligens Multi Mode Drive rendszerről oldalról nézve.

Az i-MMD (intelligens Multi Mode Drive) rendszer határozza meg, hogy miként használható fel az üzemanyag és az elektromos energia a leghatékonyabban, ezért nem a sofőrnek kell váltania a három hajtási mód, azaz az elektromos hajtás, a hibrid hajtás és a benzines hajtás között.

Hogyan működik a hibrid autó elektromos üzemmódban?

Elektromos üzemmódban a hajtómotor kizárólag az akkumulátorokból vesz fel áramot, ami rendkívül halk autózást biztosít alacsony károsanyag-kibocsátás mellett.

Hogyan működik a hibrid üzemmód?

Hibrid üzemmódban a benzinmotor hajtja a villamos generátort, amely az elektromos hajtómotort hajtja meg olyan módon, hogy a rendszer a benzinmotor által megtermelt minden felesleges energiát a generátoron keresztül az akkumulátorok újratöltésére használ.

Hogyan működik a hibrid hajtás az Engine Drive üzemmódban?

Engine Drive üzemmódban a kerekeket a benzinmotor hajtja, az elektromos hajtómotor csak akkor kapcsolódik be, ha a vezető erőteljesen gyorsít és igazán nagy teljesítményre van szüksége.

A Honda hibrid hajtási üzemmódjai működés közben

A városi közlekedési helyzetek többségében az optimális hatékonyság érdekében a jármű a hibrid hajtás és az elektromos hajtás között váltogat.

Tegye fel kérdéseit

Összeállítottuk a hibrid teljesítményével kapcsolatosan leggyakrabban feltett kérdések listáját.

Mi az a hibrid technológia? Hogyan működik? Mennyi ideig bírja az akkumulátor? Mindezekre és számos további kérdésre a Honda hibrid GYIK között találhatja a válaszokat.