SUV – méretek

Ismerje meg a különböző SUV-modelljeink méreteit, és tudja meg, mi a különbség a választékunkban kapható kompakt, közepes és teljes méretű SUV-k között! Fedezze fel SUV-modelljeinket, és döntse el, melyik a legmegfelelőbb Önnek!

Méretútmutató a Honda SUV-khez

A SUV-k pontos méretei a kiadás évétől függően kissé eltérhetnek. Az alábbi méretek a 2023-as modellekre vonatkoznak.

Modell

Hosszúság

Szélesség

Magasság

Tengelytáv

Csomagtartó kapacitása*

Honda HR-V

4340 mm

1790 mm

1582 mm

2610 mm

1289 liter

Honda CR-V plug-in

4706 mm

1866 mm

1673 mm

2701 mm

1710 liter

Honda ZR-V

4568 mm

1840 mm

1620 mm

2657 mm

1312 liter

Honda e:Ny1

4387 mm

1790 mm

1584 mm

2607 mm

1136 liter

Honda CR-V full-hibrid

4706 mm

1866 mm

1673 mm

2701 mm

1634 liter

SUV-mérettípusok

Kompakt SUV

A kompakt SUV a legkisebb méret ebben a kategóriában. A hosszúságuk általában 4200 és 4700 mm között alakul, de ettől némileg eltérő változatok is léteznek. A legtöbb ilyen jármű hasonló raktérkapacitás kínál, mint nagyobb társaik, azzal, hogy az utastér általában kisebb. A kompakt SUV-k nagyszerű családi autók: hátul elférnek a gyerekek, és a járműben rengeteg hely marad a csomagoknak és más szükséges dolgoknak.

Közepes méretű SUV

A közepes méretű SUV-k (ahogy a nevük is utal rá) nagyobbak a kompakt kategóriánál, de kisebbek a teljes méretű modelleknél. A közepes méretű SUV-k általában 4700 és 4950 mm közötti hosszúságúak, de ezen a kategórián belül igen nagy variációt tapasztalhatunk. A közepes méretű SUV-k ideálisak a családosoknak, hiszen optimális egyensúlyt kínálnak a raktér és az utastér között. Ezek a hatékonyságukról és praktikusságukról ismert típusok az egyik legnépszerűbb SUV-k a piacon.

Teljes méretű SUV

A teljes méretű SUV-k nagyobbak a kompakt, a kicsi és a közepes méretű modelleknél, és általában több terhet is képesek szállítani. Nagy a vontatási kapacitásuk, és tágas belső teret kínálnak. A legtöbb 4950 és 5100 mm hosszúságú SUV-t a teljes méretű kategóriába soroljuk. A nagyobb modellek egyik meghatározó jellemzője, hogy három üléssor van bennük, tehát hét-nyolc utast is kényelmesen el tudnak szállítani. A teljes méretű SUV-kat úgy alakították ki, hogy a legdurvább tereppel is megbirkózzanak, így szinte bárhol közlekedhet velük. Ezek az SUV-k ideálisak a nagycsaládosoknak, és azoknak, akik szívesen töltik az időt a szabadban, például kempingezéssel.

A Honda SUV-modelljei

Honda CR-V

Honda CR-V egy közepes méretű SUV, amelyben az utasoknak és a csomagoknak egyaránt rengeteg hely marad. Gazdaságos hibrid rendszerrel szereltük fel, felfüggesztésének köszönhetően pedig a legtöbb tereppel gond nélkül megbirkózik.

Az SUV magasságának köszönhetően magas üléspozíciót élvezhet, így jól beláthatja az utat. Kategóriában kiemelkedő üzemanyag-hatékonyságának köszönhetően a CR-V jó választás azoknak, akik gyakran tesznek meg hosszabb utakat.

Honda HR-V

A Honda HR-V egy teljes értékű hibrid, amely egy tankolással körülbelül 740 kilométert képes megtenni. Ez egy kompakt SUV, de a belső tér tágas, és a rakodási kapacitás is bőséges.

A HR-V népszerű modell, amely versenyképes árat és lenyűgöző teljesítményt kínál.

Honda ZR-V

A Honda ZR-V szintén közepes méretű SUV, amely összességében némileg kisebb a CR-V-nél, de egy kicsit magasabb. A csomagtartó kisebb a többi Honda SUV-nél megszokottnál, de a teljes rakodási kapacitás meggyőző.

Az aktív életmódot élők támogatására tervezett ZR-V népszerű választás, és ideális azoknak, akik az SUV-k tágasságát és hatékonyságát keresik, de a stílusos megjelenésről sem szeretnének lemondani.

 

Honda e:Ny1

A Honda e:Ny1 egy vadonatúj kompakt SUV – tisztán elektromos, ötajtós SUV, amely ideális a városi élethez. A panoráma-üvegtetőnek köszönhetően a nagyvonalú utastér még tágasabbnak érződik. Mindössze 45 perces gyorstöltést is kínál**, így Ön bármikor a lehető leggyorsabban útnak indulhat.

A csomagtér ugyan kisebb, mint más modelleknél, de azért bőven jut hely a csomagoknak. Az elektromos csomagtérajtónak köszönhetően pedig a ki- és bepakolás is hihetetlenül egyszerű.

SUV – méretek: GYIK

Mennyi egy SUV átlagos hossza?

A legtöbb SUV mérete 4200 és 5500 mm között van, de a skála mindkét végén találunk eltéréseket. Összehasonlításképp: egy átlagos családi autó körülbelül 4500 mm hosszú.

Milyen magas egy SUV méterben?

A legtöbb SUV magassága körülbelül 1500 mm és 1800 mm közé esik.

Mennyi egy SUV átlagos magassága?

Az SUV-k magassága számos tényezőtől függ, például a modelltől, és attól, hogy kompakt, közepes vagy teljes méretű SUV-ról van szó. Az SUV-k átlagos magassága 1555 és 1920 mm között mozog.

Mit nevezünk teljes méretű SUV-nek?

A teljes méretű SUV az ilyen típusú járművek közül a legnagyobb a piacon. Meghatározhatjuk úgy, hogy ezekben a modellekben három üléssor található, és hét vagy nyolc utas elfér bennük.

A „szabványos” alatt a teljes méretű SUV-ket értjük?

Igen – a gyártók általában a teljes méretű SUV-kre használják a „szabványos” kifejezést.

 

* Hátsó ölések ledöntve, tetővonalig mérve. VDA-módszer. 

** Egy 100 kW-os DC-töltővel körülbelül 45 perc alatt lehet 10%-ról 80%-ra tölteni az akkumulátort, 11 kW-os AC-töltővel pedig körülbelül 6 óra alatt, optimális körülmények között, például 25 °C körüli hőmérsékleten. A tényleges töltési idő számos tényezőtől függ, ideértve a töltőegység és az akkumulátor korát, típusát, állapotát és hőmérsékletét, a kezdeti töltést és a környezeti feltételeket, például a felhasználási hely külső hőmérsékletét. A töltési idő hidegebb időjárás esetén, illetve akkor is hosszabb lehet, ha az akkumulátor hőmérséklete miatt aktiválódik a védelmi technológia.