Új Honda Connect információs és audiorendszer az európai piacra

2014. október 2.
Connect

• A Honda Connect nem csak kényelmesebbé teszi az utazást, hanem a kommunikációt is megkönnyíti

• Szolgáltatásainak széles választékából hétcolos kijelzőn válogathat a vezető

• Okostelefonokra jellemző használat: érintés és simítás

• Villámgyors működés az iparág legfejlettebb kétmagos processzorainak köszönhetően

• Alapfelszereltség a 2015-ös Civic, Civic Tourer és CR-V egyes modelljeiben

A Párizsi Autószalonon (Mondial de l‘Automobile) bemutatott, hétcolos kijelzővel társított Honda Connect információs és audiorendszer kényelmesebbé teszi az autózást, és állandó kommunikációs kapcsolatot biztosít. A rendszer elsőként a Civic, Civic Tourer és CR-V típusokban jelenik meg jövőre, méghozzá az alapfelszereltség részeként.

Használatát nagyban megkönnyíti a barátságos, intuitív, Android 4.0.4 operációs rendszeren alapuló felhasználói felület, ami éppúgy tapintással és simítással kezelhető, mint az okostelefonok. A megjelenés stílusáról maga a pilóta dönthet, ugyanis a gyorsan és egyszerűen használható rendszer két „skint” is felkínál. Ezek színösszeállításukban és ikonkészletükben is eltérnek egymástól, így a teljes menürendszer igazodik a sofőr esztétikai elvárásaihoz.

A Honda Connect révén az első sorban utazók egy szempillantás alatt leolvashatják a járműadatokat és megnézhetik a tolatókamera képét, valamint az audiorendszer és a – mobiltelefon csatlakoztatását biztosító - Bluetooth beállításait is módosíthatják. Az új információs rendszer szolgáltatásai: internetelérés, előre telepített programok, Honda App Center és feláras Garmin műholdas navigációs rendszer. Az opcionálisan CD-lejátszóval is kiegészíthető hifirendszer AM, FM, DAB és internetrádió vételére, valamint Bluetooth-os telefonkapcsolatra és telefon kezelésére is alkalmas. Emellett megjeleníti a tolatókamera – útmutató vonalakkal érthetőbbé tett – képét és a jármű adatait, beleértve a megtett kilométereket, a fogyasztást és az utazás idejét.

Az akadásmentes működést igen gyors processzorok garantálják, nevezetesen az NVIDIA járműipari felhasználásra szánt Tegra 3 chipjei.

Bluetooth kapcsolat és internetelérés
Miként neve is mutatja, a Honda Connect kiváló minőségű kapcsolatot biztosít a tulajdonosok számára a teljes utazás során. A Bluetooth lehetővé teszi, hogy a sofőr csatlakoztassa – arra alkalmas – mobiltelefonját, és az audiorendszert kihangosítóként használja. A kompatibilis készülékek a Honda Connect kezelőfelületén keresztül is vezérelhetők, így még biztonságosabb a telefonálás.

A Honda Connect szolgáltatásai között ott találjuk a folyamatos, akadásmentes kapcsolatot biztosító MirrorLinket is, így a maximumot hozhatjuk ki a kompatibilis okostelefonokból. Működésének lényege, hogy a készülék kijelzőjét „tükrözi” a Honda Connect képernyőjére, ezáltal egyszerűbb kezelni a telefont, illetve a telepített alkalmazásokat.

Persze itt nem ér véget a Honda Connect tudása, az intelligens eszköz segítségével akár a neten is szörfözhet, feltéve, hogy mobiltelefonja vagy -routerje képes internetet megosztani, és az autó áll. Ezzel a hasznos kiegészítővel könnyen megtalálhatja a helyi szórakozási lehetőséget és látványosságokat. A rendszer előre telepített alkalmazások teljes garmadáját sorakoztatja fel, ugyanakkor a Honda App Centeren keresztül további programok letöltésére is lehetőséget ad.

Előre telepített alkalmazások – Aha
A Honda Connect előre telepített szoftverei között az „Aha” is szerepel. Ez az alkalmazás rendkívüli mennyiségű tartalmat tesz elérhetővé, méghozzá úgy, hogy a vezetőnek le sem kell vennie szemét az útról. Az Aha segítségével ezernyi állomást foghatunk, így beszélgetést, zenét, híreket, podcastokat és hangoskönyveket egyaránt hallgathatunk, sőt a közösségi oldalak hírfolyamát és a helyi adó műsorát is nyomok követhetjük. Elképesztő tudása mellett kezelhetősége is elismerést érdemel, az integrált kezelőfelületen a Twittertől az időjárás-jelentésig bármi könnyedén, a menetbiztonság kockáztatása nélkül elérhető. Az Aha hasznos, érdekes helyszínek (POI - Point of Interest) keresésére is alkalmas, gyorsan megtalálhatók tehát a közeli éttermek, hotelek stb.

Opciós Alkalmazás - Garmin Navigációs Rendszer
Feláras extraként a Garmin díjnyertes műholdas navigációja is elérhető, méghozzá tökéletesen integrálva a Honda Connect rendszerbe. Az előre feltöltött térképekkel olyan helyeken is könnyűszerrel tájékozódhat, ahol nincs mobillefedettség, és az érdekes helyeket (POI-kat) is megtalálhatja, mert ezek is szerepelnek az adatbázisban.

A megszokott, sarokról sarokra navigáló hangutasítás mellett számos egyéb jellegű fejlett támogatásra képes a rendszer, ezzel is hozzájárulva a gyors és egyszerű célba jutáshoz. A sávmutató például jelzi, hogy melyik sávban érdemes haladnia, ha le szeretne térni az adott útszakaszról. A kereszteződésekről és lehajtókról készült fotorealisztikus képek pedig a legbonyolultabb csomópontokat is átláthatóvá teszik. Mindemellett valósidejű dugófigyelő, valamint sebességhatár-jelző segíti a pilótát, és az épületek, illetve tájak háromdimenziós megjelenítésére is lehetősége van, amellett, hogy az Eco Routing funkcióval a lehető legkevesebb üzemanyagot igénylő útvonalat is megtervezheti.