Szerződést hosszabbított a Honda Marc Marquezzel

2014. május 14.
Marquez

A Honda Racing Corporation örömmel jelenti be, hogy további két évre meghosszabbítja szerződését a 2013-as világbajnokkal, Marc Marquezzel.

 A spanyol versenyző vérbeli tehetség, ezt bizonyítja, hogy miután 2010-ben diadalmaskodott az FIM gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentis géposztályában, majd 2012-ben a Moto2-ben, tavaly a MotoGP trófeáját is elhódította, holott először indult a királykategóriában. Pályafutása során mindig is gyümölcsöző volt a kapcsolata a Hondával, így mindkét fél számára fontos volt, hogy közösen építhessék a jövőt. Nos, úgy látszik, semmi nem állhat az együttműködés útjába, a döntés értelmében Marc továbbra is a Repsol Honda csapatban küzdhet a világbajnoki címért, s vélhetően folytatja egyedülálló menetelését. Eredményeiről sokat elárul, hogy eddig mindössze 22 alkalommal indult MotoGP futamon, mégis hússzor állhatott a dobogóra. Ebből tízszer győzött, hatszor volt második, négyszer pedig harmadik, és 13 esetben a pole-pozíciót is ő szerezte meg. 

Marquez jelenleg is mezőny élén áll, a hétvégi Francia GP-re már 28 pont előnnyel érkezik, pedig eddig csak négy futam volt az idén.

A szerződéshosszabbításra reagálva Marquez a következőket nyilatkozta:

„Nagyon boldog vagyok, hogy a HRC csapat ismét bizalmat szavazott nekem, világ életemben arról álmodtam, hogy a Repsol Honda Team tagja lehessek, és igen szomorú lettem volna, ha másfél év után véget ér a közös munka. A tavalyi szezonban minden nagyon gyorsan történt, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar elérhetjük céljainkat. Kezdőként világbajnokságot nyerni – ez egy másik nagy álmom volt, és külön öröm, hogy ilyen remek csapattal dolgozhattam, illetve dolgozhatok együtt.”


Shuhei Nakamoto a Honda motorsport részlegének vezetője elmondta:

„Akárcsak Marc, mi is nagyon boldogok vagyunk, hogy újabb két évadra sikerült leszerződnünk, pláne, hogy nem csak mi szerettünk volna együtt dolgozni vele, hanem ő is velünk. Ahogy arra számítani lehetett, a 2014-es év is csodálatosan indult, s ez még csak a kezdet, hiszen Marc idővel még rutinosabbá válhat, s a versenymotor fejlesztésében, valamint pontos beállításában is több segítséget nyújthat.”

Marc Marquez eredményei a különféle világbajnoki kategóriákban:

MotoGP

Futamok száma: 22

Dobogós helyezések: 20 (tíz első hely, hat második, négy harmadik)

Pole-pozíciók száma: 13

Leggyorsabb körök verseny alatt: 13

Világbajnoki cím megszerzésének éve: 2013

Moto2

Futamok száma: 32

Dobogós helyezések: 25 (16 első hely, hat második, három harmadik)

Pole-pozíciók száma: 14

Leggyorsabb körök verseny alatt: 7

Világbajnoki cím megszerzésének éve: 2012

FIM gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 cm3:

Futamok száma: 46

Dobogós helyezések: 14 (tíz első hely, négy harmadik)

Pole-pozíciók száma: 14

Leggyorsabb körök verseny alatt: 9

Világbajnoki cím megszerzésének éve: 2010