Ötcsillagos Euro NCAP minősítést szerzett az új Honda CR-V

2019. február 27.

Ötcsillagos, azaz kiváló minősítést szerzett az Euro NCAP menetbiztonsági vizsgálatán az új Honda CR-V – adta közre ma a töréstesztekre szakosodott nemzetközi szervezet. A tiszteletre méltó eredmény több innovatív technikai megoldásnak köszönhető, ilyen például a hajlítási és csavarási merevségét illetően egyaránt kategóriaelső karosszéria, valamint az aktív eszközök teljes sorát felvonultató menetbiztonsági rendszer.

A modell alapját a Honda által kidolgozott Fejlett Kompatibilitású Karosszériaszerkezet (Advanced Compatibility Engineering, ACE™) legújabb generációja adja, melynek tervezésekor az „Ütközésbiztonság minden irányból” filozófia érvényesült. A speciális nyúlványok alkotta konstrukció legfőbb előnye, hogy a frontális, az oldalirányú és az autó hátulját érintő karambolok során is elvezeti az ütközési energiát az utascella irányából, így rendkívüli biztonságot szavatol.

Nem mehetünk el szó nélkül az aktív menetbiztonsági és vezetést segítő eszközöket magában foglaló Honda Sensing™ csomag mellett sem. Ezt a rendszert a kategória legjobbjai között tartják számon, hiszen a lehető leghatékonyabban oltalmazza az autó utasait. A működéséhez szükséges adatokat speciális kamerák, radarok és ultramodern szenzorok szolgáltatják, segítségükkel még időben észrevehetők és elkerülhetők a balesetveszélyes helyzetek.

Az ötcsillagos eredménnyel igen prominens társasághoz csatlakozott a CR-V, tudniillik a Honda többi modellje, a Civic, a HR-V és a Jazz is kiváló minősítést szerzett az Euro NCAP vizsgálatán.