Nyolcvannapos, világ körüli utazásra indul két HondaJet-tulajdonos

Augusztus 4-én egy HondaJet is nekivág a legendás „80 nap alatt a Föld körül” túrának.

2017. augusztus 3.

Greensboro, Észak-Karolina

A HondaJet két tulajdonosa, Julian és Kim MacQueen 26 országot érint majd „80 szállodában a Föld körül” névre keresztelt túrája során, s mivel mindketten a vendéglátásban dolgoznak, a legkülönfélébb kultúrák, legkülönbözőbb szállodák meglátogatásával végeznek majd piackutatást vállalkozásuk számára. Emellett a HondaJet bemutatógépként is szolgálj majd az úton, lehetőséget adva a potenciális vásárlóknak, hogy megismerkedjenek eme innovatív légi járművel. A HondaJet számára ez lesz az első világ körüli utazás, ami egyben kitűnő alkalom, hogy a bolygó minden táján bizonyítsa rendkívüli képességeit.

– Nagyon örömünkre szolgál, hogy vásárlóink a HondaJetet választották úti társnak – árulta el Michimasa Fujino, a Honda Aircraft Company elnök-vezérigazgatója. – Remélem, sokan látják majd, hogy teljesítmény, minőség és megbízhatóság terén egyaránt egyedülálló ez a repülőgép.

– Már alig várjuk, hogy útra keljünk és megannyi új, érdekes emberrel találkozhassunk! Szeretnénk megismerkedni az eltérő kultúrájú országok vendéglátási szokásaival, és tapasztalatainkat otthon, saját szállodánkban kamatoztatni – avatott be terveibe Julian MacQueen. – Azért választottuk a HondaJetet, mert megbízható, felhasználóbarát és elképesztően kényelmes.

A Föld körüli út augusztus 4-én, a floridai Pensacola Nemzetközi Repülőtéren veszi kezdetét, és október végén itt is ér majd véget.

A Honda Aircraft Company munkatársainak jóvoltából a túra folyamatosan nyomon követhető lesz a közösségi oldalakon: facebook.com/HondaJet,  twitter.com/HondaJet.

További információért, kérjük, keresse az alábbi honlapot  www.HondaJet.com.

A HondaJetről

Saját szegmenségben a HondaJet a leggyorsabb, legnagyobb repülési magasságra képes és leghalkabb repülőgép, miként gazdaságosság terén is élen jár. Tervezésekor megannyi technikai innovációt alkalmaztak a Honda mérnökei, ilyen például az egyedülálló, szárny felett elhelyezett hajtómű (OTWEM - Over-The-Wing Engine Mount), ami a légellenállás csökkentésével drámaian növeli a teljesítményt, egyúttal mérsékeli az üzemanyag-fogyasztást. A szárny felett elhelyezett hajtóműnek további előnyei is vannak, hangja kevésbé hallatszik az utastérben, illetve a földön, ugyanakkor kevesebb helyett vesz el az utasoktól, a poggyászoktól és a mellékhelyiségektől. A HondaJetben a kategória legkifinomultabb digitális vezérlőrendszere, a teljesen digitális Garmin® G3000 várja a pilóták utasításait. A HondaJet a márka legelső kereskedelmi célra szánt repülőgépe, feladata, hogy a Hondákra jellemző, átlagon felüli teljesítményt, hatékonyságot, minőséget és kedvező ár/érték arányt a légiutasok számára is elérhetővé tegye.

A Honda Aircraft Company-ről

A Honda Aircraft Company teljes mértékben az American Honda Motor Co., Inc. tulajdona. A 2006-ban alapított Honda Aircraft Észak-Karolinában (Greensboro) található, ami nem véletlen, tudniillik ezt a régiót tartják a repülés bölcsőjének, itt van a nemzetközi központjuk is. Soichiro Honda szellemisége a mai napig tovább él a vállalat működésében, ezt bizonyítja, hogy megvalósulhatott a márka alapítójának egyik nagy álma, és a Honda járművek immáron a légközlekedésben is segítik az emberiséget.

HondaJet sajtóügyekért felelős munkatársunk elérhetőségei:

Kristy Kennedy

media@haci.honda.com