Ismét közelebb kerültünk a Honda „Elektromos látomás”-ának megvalósulásához

A márka bejelentette új városi elektromos autójának nevét és hibrid hajtáslánccal is piacra dobja a vadonatúj Honda Jazzt

2019. május 8.
  • A Honda új városi elektromos autójának jóváhagyott neve: „Honda e”
  • A Jazz következő generációját i-MMD-vezérelt hibrid hajtáslánccal is forgalmazza majd a Honda
  • Az Elektromos látomás (Electric Vision) célja, hogy 2025-re az Európában eladott új Honda személygépkocsik mindegyike képes legyen elektromos üzemmódban is közlekedni

Újabb lépést tett a Honda, hogy megvalósítsa Elektromos látomását, jóváhagyta ugyanis új, tisztán elektromos üzemű városi autójának nevét és bejelentette, hogy a Jazz legújabb változatát i-MMD-vezérelt hibrid hajtáslánccal is piacra dobja.

A típusnév nem más, mint Honda e, az i-MMD pedig intelligens, több üzemmódban használható hibrid konstrukciót takar. Az Elektromos látomást 2019-ben, a Genfi Autószalonon újította meg és bővítette ki a Honda. A vállalat törekvése, hogy 2025-ben már minden Európában eladott Honda modell képes legyen elektromos (alternatív) üzemre.

A Honda e prototípusa szintén Genfben mutatkozott be, egyértelműen jelezve, hogy az ultramodern EV-platform készen áll a sorozatgyártásra, és megjelenését illetően éppúgy jelentős előrelépés, mint a technológiát illetően. Fejlett elektromos hajtásláncának és hátsókerékhajtásának köszönhetően a Hondákra jellemző különleges vezetési élménnyel ajándékozza meg a kompakt elektromos autók vásárlóit, amellett természetesen, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül rója az utakat.

A Honda e iránti elképesztő keresletről tanúskodik, hogy Európa-szerte már 22 ezren jelezték iránta érdeklődésüket. 

Az i-MMD-vezérelt hibrid hajtásláncot a közkedvelt Jazz új generációja is megkapja. A rendszer a CR-V-ben mutatkozott be nemrég, de már széles körben népszerűvé vált, ami nem csoda, hiszen valós körülmények között is hihetetlenül hatékony, illetve takarékos. A dupla motoros i-MMD hibrid megjelenése a kisebb kategóriákban újabb jele, hogy a egyre közelebb járunk az Elektromos látomás megvalósulásához.

A vadonatúj Jazz az év második felében, a Tokiói Autószalonon ünnepli majd világpremierjét.