Első ízben tekinthető meg a Honda új, európai piacra szánt kompakt szabadidő-autója

2014. szeptember 17.
HR-V
  • Az európai HR-V prototípusa a Mondial de l’Automobile kiállításon mutatkozik be
  • Kupészerű megjelenés a szabadidő-autók sokcélúságával és stabilitásával megfűszerezve
  • Az üzemanyagtartály a karosszéria középrészére került, így maximális a helykihasználás
  • A Honda-féle Mágikus Ülések® a kategória legtágasabb modelljévé teszik az új HR-V-t

Már csak egy hónap, és megnyitja kapuit a 2014-es Mondial de l’Automobile, más néven a Párizsi Autószalon. A kiállítás egyik sztárja a Honda kompakt szabadidő-autójának vadonatúj változata lesz, erről osztott meg pár képet a gyártó a világpremier előtt. Az új HR-V-t a kompakt szabadidő-autók iránti európai kereslet gyors növekedése hívta életre, így tervezésénél az öreg kontinens lakóinak elvárásait vették alapul a mérnökök.

A HR-V különleges karosszériája a kupék karakteres, dinamikus vonalvezetését ülteti át a szabadidő-autók világába, sikerrel gyúrva harmonikus formai egységgé a karcsú felsőrészt és a széles, masszív benyomást keltő alsó traktust. Mindez nem csak esztétikai, hanem gyakorlati szempontból is egyedülállóvá varázsolja a modellt, hiszen a lejtős tetővonal dacára kifejezetten tágas a HR-V utastere.

Ebben nagy szerepe van a különleges üzemanyagtartálynak is, amelyet a karosszéria középrészén helyeztek el a mérnökök, tovább növelve a kabinban rendelkezésre álló helyet. Ez a megoldás a Honda-féle Mágikus Ülések ® alkalmazását is lehetővé tette, így a belsőtér számtalan módon variálható, a hátsó támlák előredöntésével pedig hatalmas, síkpadlós rakodótér alakítható ki.

Az európai HR-V-vel kapcsolatos további információkat a 2014. október 2-án, csütörtökön, 16:45-kor esedékes sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra a Honda, a Mondial de l’Automobile hármas pavilonjában.

HR-V Prototype