Honda újdonságok a Genfi Autószalonon: EV-k, hibridek és sportkocsik

Tucatnyi újdonsággal készül a – március 8. és 18. között esedékes – Genfi Autószalonra a Honda. Porondra lép többek között a világ legkelendőbb szabadidő-autójaként számon tartott CR-V legújabb generációja, és megtekinthető lesz a jövőbe mutató Sports EV Concept is.

2018. február 21.

  • A Genfi Autószalonon debütál az európai CR-V új generációja
  • Az Urban EV Concept a Tokió Motorshow két sztárja, a Sports EV Concept és a NeuV Concept társaságában mutatkozik be
  • A motorsportok szerelmeseit számos két- és négykerekű versenygéppel várja a Honda. Többek között a Civic Type R TCR-rel is találkozhatnak a látogatók
  • Elsőként szerepel nemzetközi autókiállításon a Jazz X-Road

Vadonatúj CR-V

A Genfi Autószalonon ünnepli európai premierjét a Honda CR-V legújabb generációja. A modell ezentúl hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz az öreg kontinensen, nem mellesleg minőségét, megjelenését, belső kialakítását és kifinomultságát illetően is nagyot lépett előre a kifutó nemzedékhez viszonyítva.

Mesterhármas – a Honda elektromos tanulmányautói

A 2017-es frankfurti világpremiert követően Genfben is nagyközönség elé gurul az Urban EV Concept. Ez a koncepció újabb bizonyíték, hogy a Honda hamarosan betör az elektromos autók európai piacára, sorozatgyártású változata a tervek szerint jövőre érkezik a márkakereskedésekbe.

A tavaly októberi Tokiói Motorshow-t követően Genfben is színre lép a Sports EV Concept, ami ámulatba ejtő formavilágával és alacsony súlypontjával a jövő sportkocsiját jeleníti meg. 

A trió harmadik tagja nem más, mint a mesterséges intelligenciára épülő, autonóm közlekedésre is képes NeuV. A különlegességet a 2017-es CES-en már megcsodálhatták az amerikai vásárlók, most pedig az európai közönség is szemügyre veheti. 

Motorsport-ünneplés Honda módra

Az elektromos járművek mellett két- és négykerekű versenygépeket is bemutat a márka. Jelen lesz például a vadonatúj Civic Type R TCR, amivel a WTCR 2018-as futamain indul a Honda, és számos egyéb aszfaltszaggató is, közöttük olyan ínyencségekkel, mint az NSX GT3 vagy a MotoGP-világbajnok RC213V versenymotor. Mindemellett a World Superbike sorozatban és a Dakar Rallyn induló Hondákat is közszemlére állítják, biztos nem fog unatkozni a nagyérdemű. 

Elsőként szerepel nemzetközi autókiállításon a Jazz X-Road

A seregszemle egyik legjobban várt újdonsága kétséget kizáróan a Honda Jazz X-Road. A terepes megjelenésű modell a nemrégiben bemutatott Jazz 1.5 i-VTEC Dynamic szomszédságában fogadja majd az érdeklődőket, tekintélyt parancsoló megjelenését egyebek mellett a fekete, műanyagból készülő kerékjáratiív-borításoknak és küszöbszoknyáknak, az ezüstre fényezett első-hátsó koptatóknak, valamint a 16 colos, könnyűfém felniknek köszönheti. A különleges kivitel mozgatását 1,3 literes, 103 LE-s, benzines motorra bízták a Honda mérnökei, az erőátvitelről hagyományos kéziváltó vagy extraként rendelhető CVT (Continuously Variable Transmission - folyamatosan változó áttételű automatikus váltó) gondoskodhat.