A Honda nyilvánosságra hozta az új Civic Type R legfontosabb adatait

2013. szeptember 10.

Miként a Frankfurti Autókiállításhoz kapcsolódó sajtótájékoztatón kiderült, ismét nagy dobásra készül a Honda

Az újdonság nem más, mint a legendás Civic Type R következő generációja, melynek legfontosabb adatait Manabu Nishimae, a Honda Motor Europe elnök-vezérigazgatója osztotta meg az újságírókkal. A Civic Type R közvetlen befecskendezésű, turbófeltöltéses, kétliteres erőforrással folytatja pályafutását, teljesítménye pedig meghaladja majd a 280 lóerőt.

Nishimae megerősítette, hogy a márka célja a világ leggyorsabb elsőkerék-hajtású autójának megépítése, melynek nem akad – fronthajtású - ellenfele a Nürburgringi versenypályán. A modellre további két év fejlesztés vár a 2015-ös bevezetésig, de a pályatesztek már elkezdődtek. – Mérnökeink nemrégiben egy hetet töltöttek a Nürburgringen, s a végletekig próbára tették az autót. Bár a munkának még koránt sincs vége, már egészen közel járunk ahhoz, hogy rekord köridőt fusson a Civic Type R – árulta el a sajtó képviselőinek Nishimae.

A sajtótájékoztató a Civic Type R lenyűgöző teljesítményét és kezelhetőségét bemutató rövidfilm premierjével zárult. A képkockákon Gabriele Tarquini, a Honda WTCC pilótája vezeti az autót a Nürburgringen, s nem hagy kétséget rendkívül képességei felől…

Szinén a Frankfurti Autókiállítás adott otthont az új Civic Tourer nemzetközi premierjének, ami a Honda 1.6 i-DTEC motorjával állt elsőként a publikum elé. A sportos megjelenésű, praktikus kombi kategóriájának legnagyobb csomagtartójával lépett színre, dízel változata vegyes üzemben csupán 3,8 litert fogyaszt száz kilométeren, széndioxid-kibocsátása pedig mindössze 99 g/km*.

- Számomra a Civic Tourer a funkcionalitás, a sokcélúság és a lendületes formaterv tökéletes összhangját jelenti. Európai tervezőgárdaként nagy szenvedéllyel vetettük magunkat a munkába, s bízom benne, hogy méltán lehetünk büszkék az eredményre – fűzte hozzá Adrian Killham, a Civic Tourer fejlesztéséért felelős csapat vezetője.

A sajtótájékoztató a Civic Type R lenyűgöző teljesítményét és kezelhetőségét bemutató rövidfilm premierjével zárult.

(* a Honda mérései szerint)