Honda Origins címmel látott napvilágot a márka történetét és főbb értékeit bemutató rajzfilm-sorozat

2020. április 20.

  • A Honda Origins a vállalatot alapító Soichiro Honda életét meséli el egy különleges, manga stílusú rajzfilmsorozatban
  • Az audiovizuális tartalom bárki számára elérhető az interneten
  • A hatrészes sorozat látványos rajzokkal, lebilincselő történetmeséléssel és történelmi fotókkal szegezi a fotelbe a nézőket

A Honda Origins a vállalatot alapító Soichiro Honda életét meséli el egy különleges animációs sorozatban, ami japán mangarajzok, valamint audiokommentárok és régi fényképek segítségével igyekszik bevezetni a nézőt a márka történetébe. A hat – 10-20 perces – kisfilm lebilincselő formában ismerteti a vállalat eredményeit és örökségét. Aki szívesen megtekintené ezeket, keresse fel a https://global.honda/heritage/HondaOriginsLibrary.html honlapot!

A rajzok az ikonikus, japán képregények stílusában készültek, méghozzá az egykori „Honda Soichiro Hon Den” képregényhez, melyeket anno a Shogakukan Inc. adott ki. Ezek nemcsak az alapító életének legfontosabb mozzanatairól rántják le a leplet, hanem Soichiro egyedi gondolkodásmódjával is megismertetik a közönséget, rámutatva, hogy milyen filozófia áll a mára világhíressé lett iparóriás felemelkedése mögött.

Nemzedékről nemzedékre szállt a történet

A Bouncing Back, azaz Visszapattanás című első részből megtudhatjuk, hogy miként boldogult Soichiro Honda a második világháború alatt (1939–1945) és hogyan hozta létre 1946-ban a Honda Technical Research Institute-ot (ti. a Honda Műszaki Kutatóintézetet), ahol aggregátormotort szerelt kerékpárjára, s ezzel útjára indította vállalkozását. A sikertörténethez Takeo Fujisawa, Soichiro üzlettársa is nagyban hozzájárult, együtt alapították meg a Honda Motor Companyt 1948-ban.

A további részek (ti. Egy álom valóra válik; Krízis a Man-szigeti TT-n; Amerikai sikerek; Jöttünk, láttunk, győztünk; Utálunk veszíteni) még több izgalmat tartogatnak, hiszen Soichiro életén és értékrendjén túl a társaság fejlődéséről, a Honda motorkerékpárokról, autókról és versenygépekről is rengeteg érdekességet tudhatunk meg. A sorozat egyik legfőbb üzenete, hogy tanuljunk a hibáinkból és soha ne adjuk fel álmainkat! Ezt fogalmazta meg Soichiro Honda örök érvényű mondatában: „A siker csak a munka 1 százalékáról ad képet, és a maradék 99 százaléknyi kudarcnak köszönhető.”

Az utolsó részben (Epilógus) felidézi a kezdeti időket és a nemzetközi terjeszkedést, s nem sokkal azt követően zárul, hogy a Honda két alapítója nyugdíjba vonult.

Ez a roppant szórakoztató sorozat angolul és japánul is megtekinthető a Honda YouTube-csatornáján, a https://www.youtube.com/watch?v=JVENopKz3M0 linken. Itt sok-sok egyéb izgalmas kisfilm várja az érdeklődőket, így a járvány idején sem kell lemondaniuk a Honda-alkotások nyújtotta élvezetről.

Kredit:

Manga: Shogakukan©;

Rajzolta: Shinji Hikino

Az eredeti történetet írta: Jinpachi Mouri