Nyilvánosságra hozták a Honda e árát

2019. szeptember 10.

  • Bejelentették, mennyi lesz a Honda e indulóára
  • A Honda e alapára 9 599 000 Ft*
  • A Honda e sorozatgyártású változatát a mai napon a Frankfurti Autószalonon leplezik le
  • A prototípus bemutatkozása óta 40 ezren jelezték vásárlási szándékukat
  • Az első Honda e-ket 2020-ban vehetik át a megrendelők

Nyilvánosságra hozta vadonatúj elektromos autójának árait a Honda. A modell sorozatgyártású változatát ma leplezik le a Frankfurti Autószalonon, méghozzá azt követően, hogy nyáron már Németországban bemutatták a prototípust.

A Honda e néven értékesítésre kerülő 136 LE-s alapmodell bruttó ára 9 599 000 Ft*, míg a 154 LE-s, gazdagabban felszerelt Honda e Advance 10 999 000 Ft*.

Hogy minél szélesebb körben elterjedhessen a nullemissziós Honda, a márka hazai importőre tárgyalásokat kezdett egy kedvező hitelkonstrukció kidolgozására is pénzügyi partnerével a Honda Financial Services-zel.

Mivel az Angliában, Franciaországban, Németországban, illetve Norvégiában élő vásárlóknak lehetőségük volt jelezni a vásárlási szándékukat a mai naptól kezdve véglegesíthetik a megrendelésüket a helyi márkakereskedőjüknél, hogy a tervek szerint 2020 első felében átvehessék az ultrahatékony elektromos Hondát.

Magyaroszágon a mai nappal kezdődően van lehetőség a Honda e és a Honda e Advance megrendelésére a Honda dedikált márkakereskedőinél**.

Első sorozatgyártású, akkumulátoros villanyautójával ismét nagyot lépett a Honda tervének megvalósítása felé, miszerint 2025-ben már minden Európában eladott új Honda gépkocsi képes lesz elektromos üzemmódban közlekedni.

Jean-Marc Streng, a Honda Motor Europe autó üzletágának vezetője elmondta: „Örömmel tölt el bennünket, hogy a sorozatgyártás fázisába ért a Honda e, és nyilvánosságra hozhattuk az árát. Hatalmas az érdeklődés a modell iránt, a prototípus bemutatkozása óta több mint 40 ezren jelezték vásárlási szándékukat. Ez különösen fontos számunkra, hiszen a Honda e a márka elektromos átállás melletti elkötelezettségét bizonyítja.

*A feltüntetett ár a mai napon hatályban lévő állami pályázatban (kódszáma: GZR-D-Ö-2018) rögzített vissza nem térítendő legmagasabb állami támogatással csökkentett ár. A regisztrált kereskedőktől történő gépjárműbeszerzés esetén a támogatás mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 20 M Ft-os eladási ár 21 százaléka, de legfeljebb 1,5 millió forint. A vissza nem térítendő állami támogatás keretének kimerülése esetén az ITM hivatalos honlapján, valamint a pályázatbenyújtó felületen hirdetményt tesz közzé a pályázati kiírás felfüggesztésének/lezárásának pontos idejéről. Az állami támogatás csak új járművek megvételére, lízingelésére vonatkozik, amelyek ára nem haladja meg a bruttó 20 millió forintot. Az állami támogatásra 3 milliárd forint áll rendelkezésre. A vásárlók lehetnek magyar lakcímmel rendelkező természetes személyek, valamint magyarországi székhellyel/telephellyel rendelkező egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek és költségvetési szervezetek. A fenti, támogatással csökkentett ár nem tartalmazza a metálfény költségét. A tájékoztatás nem teljeskörű, további információ: www.ifka.hu

**További információ www.honda.hu