Megjelent az első kép a Honda Civic legújabb nemzedékéről

2021. június 24.

  • Nyilvánosságra hozták az első képet az ötajtós Honda Civic következő generációjáról
  • A most bemutatkozó Civic a Honda legújabb modellje, amelynél alapfelszereltség az e:HEV hajtáslánc
  • Az európai vásárlók 2022 őszén vehetik át az első példányokat
  • A Honda elérte célját: 2022 végén már minden főbb modellje képes lesz elektromos üzemmódban is haladni

Közzétette a Honda az első fotót a vadonatúj ötajtós Civicről. A kis híján 50 éves pályafutással büszkélkedő ferdehátúnak ez már a 11. nemzedéke, de máig megőrizte legfőbb érdemeit, azaz a kimagasló használati értéket, az átlagon felüli menetkomfortot és a szemet gyönyörködtető formavilágot.

A vadonatúj Civic kizárólag hibrid hajtáslánccal szerepel majd a választékban, látványos karosszériája a Honda fejlett e:HEV (ti. hybrid electric vehicle (HEV), azaz hibrid elektromos jármű) rendszerét öleli körbe. Ez a legújabb modell, ami megkapja a különleges műszaki alapokat, jelentőségéről pedig sokat elárul, hogy bevezetésével a Honda elérte célját: 2022 végén már minden főbb európai modellje képes lesz elektromos üzemmódban is haladni.

Akárcsak a CR-V, a Jazz, a Jazz Crosstar és a hamarosan érkező HR-V esetében, az új, hibrid Civicnél is a hatékonyság és a vezetési élmény jelenti a legfőbb vonzerőt

A modell 1972-ben jelent meg a Honda választékában, és azóta is a vásárlók egyik kedvence. Erről tanúskodik, hogy az elmúlt közel fél évszázadban 27 millió Civic kelt el és 170 országban értékesítették a típust. A sikersztorit a vadonatúj Honda Civic e:HEV hivatott folytatni, európai bevezetése várhatóan 2022 őszén indul majd.