Maximális pontszámot ért el a CDP Global 500 Klímaváltozási Jelentésében a Honda

2014. október 21.

Ismét komoly elismerésben részesült a Honda Motor Co., Ltd., a vállalat ugyanis száz pontot szerzett a károsanyag-kibocsátási adatok begyűjtésére és elemzésére szakosodott CDP (Carbon Disclosure Project)* legutóbbi jelentésében. A világ 500 legnagyobb cégét vizsgáló Global 500 Climate Change Report a globális felmelegedés ellen tett lépéseket, valamint az üvegházhatású gázokra vonatkozó információkat vizsgálja, s ezek alapján értékeli a vállalatok tevékenységét. A Honda 2014-ben maximális pontszámot kapott, így idén zsinórban negyedszer szerepel a világ legkörnyezettudatosabb konszernjeit tömörítő CDLI listán (Climate Disclosure Leadership Index, nyersfordításban klíma-közzétételi vezetőindex).

A kiváló eredmény jól mutatja, hogy a Honda mindent megtesz a klímaváltozás megállításáért, s a vállalatvezetés által hozott döntéseknél mindig a környezet megóvása, illetve a szénhidrogének felhasználásából eredő emisszió csökkentése a legfőbb szempont.

A környezetszennyezés napjaink legégetőbb problémája, megoldása sokkal fontosabb, mint bármilyen üzleti vagy szakmai szempont. Éppen ezért a Honda is arra törekszik, hogy minimálisra csökkentse – a gyártásból és egyéb vállalati tevékenységből eredő - ökológia lábnyomát, egyszersmind példát mutasson azok számra, akik még nem ismerték fel a környezetvédelem jelentőségét. Nagy öröm számunkra, hogy a CDP maximális pontszámmal értékelte tevékenységünket, a jövőben is mindent megteszünk, hogy valóra válhasson a Honda környezetvédelemmel és menetbiztonsággal kapcsolatos víziója, amelyet „a mobilitás nyújtotta élvezet és szabadság”, illetve a „fenntartató társadalom, ahol az emberek élvezik az életet” jelmondatokban foglaltunk össze.

Takanobu Ito, a Honda elnök-vezérigazgatója

Az üvegházhatású gázok globális kibocsátása továbbra is növekszik, és ha nem tudjuk megállítani a folyamatot, az pénzügyi szempontból is komoly kockázatot jelent. Azért gyűjtjük és elemezzük az adatokat, hogy felmérhessük a vállalatok tevékenységének környezetre gyakorolt hatását, s ezek alapján stratégiákat dolgozhassunk ki, melyekkel csökkenthető az emisszió. A CDLI listán szereplő cégek minden elismerést megérdemelnek, hiszen nem csak felismerték felelősségüket a környezetvédelem terén, hanem képesek voltak ehhez igazítani tevékenységüket, s másokat is erre inspiráltak.

Paul Simpson, a CDP vezérigazgatója

* A CDP egy nemzetközi non-profit szervezet, mely jelenleg az egyetlen olyan világszintű rendszert működteti, ami méri, feldolgozza, rendszerezi, illetve közzéteszi a cégek és városok károsanyag-kibocsátásra, valamint környezetvédelmi tevékenységére vonatkozó adatokat. A CDP munkáját 767 intézmény, illetve befektető támogatja, összesített vagyonuk eléri a 92 trillió (!) amerikai dollárt. Segítségnyújtásuk nem merül ki az adatszolgáltatásban, hanem a többi piaci szereplőt is arra bátorítják, hogy tegyék közzé károsanyag-kibocsátással kapcsolatos adataikat, s tegyenek lépéseket a Föld megóvásra érdekében.

A CDP honlapjának címe: https://www.cdp.net/en-US/Pages/HomePage.aspx