Leleplezték a rég várt Formula 1-es erőforrást

2014. október 13.

Mint ismeretes,

a Honda jövőre visszatér a Formula 1 világába, és az előkészületek már javában zajlanak. Ennek bizonyságaként a Honda Motor Co., Ltd. nyilvánosságra hozta az első képet a motorról, ami a siker kulcsa lehet a 2015-ös FIA Formula 1 világbajnokságban.

Továbbra is keményen dolgozunk, hogy minden elkészüljön a 2015-ös szezon startjáig. Az erőforrás fejlesztése a végső fázisba ért a sakurai (Tochigi, Japán) K+F központban, ahová az év elején költöztettük át autósport részlegünket. Erre azért volt szükség, hogy a lehető legideálisabb körülmények között folyhasson a felkészülés, beleértve a szimulációkat is, melyek során próbapadon tesztelhetjük például a turbófeltöltő és az energia-visszanyerő rendszer működését.” 

Mindeközben Milton Keynes-i (Egyesült Királyság) motorsportbázisunk is megkezdte a teljes működést. Hogy csillapítsuk a rajongók információéhségét, bemutattunk egy fényképet, amelyet az új, fejlesztés alatt álló Formula 1-es motorunkról készítettünk. Az egész csapat erre a munkára koncentrál, készülve a következő F1-es szezon hat hónap múlva esedékes rajtjára.” - árulta el Yasuhisa Arai, a Honda R&D Co., Ltd. senior vezetője, aki egyben az F1 projektért is felelős.

Ezzel párhuzamosan egy rövid bemutatófilmet is nyilvánosságra hozott a Honda, amelyen a készülő motor – nagy fordulaton adott - hangja is hallható. Tekintse meg a videót itt!

Honda F1