Honda újdonságok a 2013-as Tokiói Autószalonon

2013. november 20.

Két új modellt mutatott be a Honda a 2013-as Tokiói Autószalonon

Szokás szerint idén is meglepte a Tokiói Autószalon látogatóit a Honda, a márka ugyanis két újdonsággal is előrukkolt a seregszemle első napján. A Vezel névre keresztelt városi SUV sorozatgyártása már elkezdődött, sőt 2013. december 20-án a forgalmazása is megindul a japán piacon, a középmotoros S660 Concept azonban egyelőre csak tanulmány, célja, hogy az érdeklődők megismerhessék a kompakt Honda sportkocsik fejlesztési irányát.

Az urbánus környezetbe szánt szabadidő-autó várhatóan 2015-ben léphet színre az öreg kontinensen, európai nevéről egyelőre még nem döntöttek az illetékesek. Megjelenésében közel áll a klasszikus SUV formavilághoz, de a kupészerű tetővonal és a markáns, inspiráló vonalak kiemelik a tömegből. Kiváló minőségű utastere a kategória elvárásainak megfelelően tágas és praktikus, s természetesen kényelem terén is a legmagasabb színvonalon áll.

Japánban benzines és hibrid változatban egyaránt kapható lesz a Vezel. Az alapot mindkét esetben a vadonatúj, közvetlen befecskendezésű, 1,5 literes benzines erőforrás adja, amihez a Sport Hybrid i-DCD* verzióban egy nagy teljesítményű villanymotor kapcsolódik. A Honda új műszaki megoldásainak köszönhetően a Vezel nem csak élvezetesen vezethető, hanem egyedülállóan gazdaságos is.

A középen elhelyezett motornak köszönhetően az S660 Concept dinamikus megjelenéséhez rendkívüli úttartás társul, ugyanakkor elképesztő vezetési élményt nyújt. Takanobu Ito, a Honda Motor Company elnöke elmondta: „Ez a modell szenvedélyes, fiatal mérnökeink munkája, egy igazi vagány gép, ami egyedi a Honda palettáján, s a legmodernebb technikát képviseli.

Az S660 fejlesztése még koránt sem ért a végéhez, a szériagyártású változat a tervek szerint 2015-ben debütál Japánban.

* Az i-DCD betűszó az intelligens duplakuplungos automatikus váltóra utal (Intelligent Dual Clutch Drive).