A Párizsi Autószalonon mutatkozik be az európai Honda Jazz legújabb generációjának prototípusa

2014. szeptember 17.
jazz
  • Leleplezték az új európai Jazz prototípusát
  • Új, modern, letisztult formaterv
  • Hosszabb tengelytáv és középre helyezett tank a tágasabb utastér érdekében
  • Remekül variálható Honda Mágikus Ülések®
  • Kifinomultabb menetkomfort
  • Új, 1, 3 literes i-VTEC Earth Dreams Technology erőforrás

A Honda nyilvánosságra hozta a - 2014-es Párizsi Autószalonon bemutatkozó - új Jazz prototípusáról készült első fényképeket.

A tanulmánymodell révén a kiállítás látogatói megismerkedhetnek a teljesen új, letisztult, modern karosszériával, és az innovatív műszaki megoldásokkal, melyek még hatékonyabbá teszik a népszerű Jazzt. Méreteit tekintve a Jazz prototípus némileg nagyobb lett, a hosszúság 15, a tengelytáv pedig 30 milliméterrel gyarapodott azért, hogy még tágasabbá válhasson az utastér.

A Honda kisautócsaládjának tagjaként a Jazz európai változata is a világszerte alkalmazott kompakt padlólemezre épül majd. Üzemanyagtartálya a hagyományoknak megfelelően a karosszéria középrészére kerül, csak úgy, mint a jelenleg forgalmazott változatnál, a Civicnél és a szintén Párizsban debütáló új HR-V-nél. Ez a konstrukció még szabadabb variálhatóságot tesz lehetővé, így praktikusabbá és tágasabbá válhat a típus.

Akárcsak az aktuális Jazzben, a Párizsban bemutatkozó prototípusban is megtalálható a Honda-féle Mágikus Ülésrendszer.

A modellfrissítés hozadékaként új, fejlettebb futóművet kapott a Jazz, ami nem csak az úttartást tette jobbá, hanem a menetkomfortot is magasabb szintre emelte.

További fontos változás, hogy a – várhatóan 2015 nyarán érkező - Jazzt új erőforrás hajtja majd, nevezetesen az Earth Dreams Technology motorcsalád új 1,3 literes i-VTEC tagja. A modell teljesítménye nő, üzemanyag-fogyasztása csökken, a korábban alkalmazott ötfokozatú manuális váltót hatfokozatú egység váltja, és marad a fokozatmentes (CVT) váltó is.

Az új európai Jazzel kapcsolatos további információkat a 2014. október 2-án, csütörtökön, 16:45-kor esedékes sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra a Honda, a Mondial de l’Automobile hármas pavilonjában.

Jazz Prototype