Bemutatkozik a vadonatúj Civic

2016. szeptember 19.

1. Bemutatkozik a vadonatúj Civic

A Civic tizedik nemzedékének premierje jelentős előrelépés a Honda számára az alsó-középkategóriában, az új modell piaci bevezetését ugyanis a márka történetének legátfogóbb fejlesztési folyamata előzte meg.

A különös gondosság korántsem véletlen, elvégre a Civic a Honda európai kínálatának legfontosabb típusa, több százezer példány kelt el az elmúlt évtizedekben, és a márka történetében is jelentős szerepet játszott. Sok európai vásárló számára a Civic egyet jelent a Honda márkával, ezért a fejlesztőcsapat legfőbb célkitűzése az volt, hogy éppoly' dinamikus formában folytassa pályafutását, mint amilyen maga a vállalat. Ehhez a karosszériaszerkezetet, az aerodinamikát és a futómű-konstrukciót illetően is új gondolkodásmódra volt szükség.

A negyvenéves modellmúlt tapasztalataira építve ismét olyan Civic született, ami megfelel az ősmodell kapcsán megfogalmazott irányelvnek: „Egy autó az embereknek, egy autó a világnak.” Egyszerre egyedi, sportos, sokoldalú és praktikus, ugyanakkor egyedülállóan dinamikus, s különleges vezetési élményt nyújt.  

Egyedi megjelenés

A céltudatos sziluett sziklaszilárd állásfoglalás a sportos karakter mellett, csak úgy, mint a jelentős méretváltozás, tudniillik az új Civic szélesebb, hosszabb és alacsonyabb elődjeinél. Mindemellett rövid túlnyúlásai és „feszes” vonalai aerodinamikai hatékonyságáról árulkodnak, akárcsak az agresszív orr-rész, a hangsúlyos kerékjárati ív, valamint a markáns első és hátsó légbeömlő. 

Vadonatúj padlólemez

A vadonatúj Civicet azért dolgozták át egészen az alapoktól, hogy még fürgébbé, agilisabbá váljon. A kis tömegű, nagy merevségű kocsitest új, innovatív tervezési és gyártási folyamatok révén jött létre, legfőbb ismérve az alacsony súlypont, és hogy olyan szofisztikált futómű alkalmazását tette lehetővé, ami jelentősen fokozza a vezetési élményt és a menetkomfortot. 

Még kifinomultabb belsőtér következő generációs fedélzeti információs rendszerrel

A teljesen megújult kabin letisztult, rendezett benyomást kelt, vonzerejét kimagasló összeszerelési és anyagminőség, valamint sok-sok új kiegészítő növeli. Emellett a vezetőülés alacsonyabbra került, így a sofőr – átvitt és prózai értelemben egyaránt – közelebb érezheti magát az autóhoz, s még inkább élvezheti az vezetést. Hogy a kocsiban eltöltött idő a lehető legjobb hangulatban teljen, a Honda a legújabb szórakoztatóelektronikai és információs rendszert építette a Civicbe. A Honda Connect2 tucatnyi szolgáltatással jár az utazók kedvében, többek között Apple CarPlay és Android Auto kapcsolat kiépítésére is alkalmas. 

Vadonatúj VTEC TURBO benzines erőforrások

A vadonatúj Civicben két – szintén vadonatúj – VTEC TURBO erőforrás debütál, melyet úgy terveztek a Honda mérnökei, hogy magával ragadó, dinamikus vezetési élményt nyújtson. 

Alapfelszereltségként kínált Honda SENSING rendszer

A Honda SENSING egy ultramodern, menetbiztonsági és vezetést segítő eszközöket magában foglaló csomag, ami minden modellváltozathoz alapáron jár. Ezzel az új Civic a kategória egyik legbiztonságosabb modelljévé vált. 

A sajtóanyag itt folytatódik:

További tartalom:

2. Sportos, friss és egyedi megjelenés

3. Teljesen új, minden porcikájában frissen tervezett platform a magával ragadó, dinamikus vezetési élmény érdekében

4. A vadonatúj, 1,0 és 1,5 literes VTEC TURBO Otto-motorokat kategóriaelső teljesítmény és egyedülálló üzemanyag-hatékonyság jellemzi

5. Kategóriaelső helykínálat és még magasabb használati érték

6. A Honda Connect 2 új generációja még könnyebben kezelhető és tudása is nagyobb

7. A teljes Civic-választékhoz alapfelszereltségként kínált Honda SENSING menetbiztonsági csomag a kategória egyik legbiztonságosabb autójává teszi az új modellt

8. A Honda Angliában működő üzemegysége (Honda of the UK Manufacturing, HUM) a vadonatúj Civic gyártásának globális központja

9. Műszaki adatok