A jelentősen szebbé és hatékonyabbá tett 2015-ös Honda CR-V új hajtásláncot és modernebb összetevőket kapott

2015. január 4.
  • Az átrajzolt karosszéria és a stílusosabb utastér még látványosabbá, illetve kifinomultabbá teszi a modellt
  • Az új, erőteljes 1.6 i-DTEC dízelmotor teljesítménye 160 lóerő, forgatónyomatéka 350 Nm
  • Az új, kilencfokozatú automatikus váltó révén a károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás egyaránt csökkent
  • Vadonatúj szórakoztatóelektronikai és információs rendszert kap a teljes modellválaszték

A 2015-ös év komoly mérföldkő a Honda CR-V pályafutásában, a modell ugyanis felfrissített formavilággal, átdolgozott motorválasztékkal és új fedélzeti kiegészítőkkel menetel tovább, hogy még magasabb szinten szolgálhassa ki az európai vásárlóközönség igényeit.

A tavasszal érkező CR-V jóval sportosabb lett elődjénél, ugyanakkor a finoman rajzolt formai elemek még inkább tekintélyt parancsolóvá teszik, amellett, hogy a Hondás stílusjegyek is megmaradtak. Leginkább az orr-részt érintő változások szembetűnőek, kezdve az új, markáns fényszórókkal, melyek szinte összefolynak a jellegzetes, sportos hűtőráccsal. Az összhatást az új első lökhárító és a védelmező haspáncél teszi teljessé, hiszen szélesebbnek és alacsonyabbnak láttatják az autót, egyértelműen utalva a CR-V-re jellemző kiváló úttartásra. Persze a finomítások nem merültek ki ennyiben, a hátsó traktus szintén nagyot lépett előre esztétikai szempontból. A megújulás hozadékaként új, háromdimenziós (hatást keltő), fénydiódás lámpatestek foglalják keretbe a CR-V ötödik ajtaját, különleges, modern formavilággal és kiváló láthatósággal megörvendeztetve a jövőbeni tulajdonosokat.

A modell tervezésénél a belső térre is nagy hangsúlyt fektettek a Honda mérnökei, arra törekedve, hogy még stílusosabb és funkcionálisabb környezet fogadja a vezetőt és utasait. Ennek jegyében új, krómozott betét szalad végig a műszerfalon, a felhasznált anyagok minősége pedig még magasabb színvonalat képvisel. Az első ülések között elhelyezett kartámasz 60 milliméteres tartományban állítható, így nem csak kényelem, hanem variálhatóság szempontjából is tökéletesen illik a CR-V koncepciójához.

Új, hatékonyabb motorok

Az összkerékhajtású CR-V-hez ezentúl még erőteljesebb dízelmotort és vadonatúj, rendkívül hatékony, kilencfokozatú automatikus váltót kínálunk.

Az új 1.6 i-DTEC dízelmotor az Earth Dreams Technology motorcsalád tagja, s jelentősen erősebb, mint elődje. Csúcsteljesítménye nem kevesebb, mint 160 lóerő, s forgatónyomatéka is kiemelkedő, 350 Nm.

Ehhez az erőforráshoz kétféle váltó társítható. Alapesetben hatfokozatú manuális erőátvitellel készül, amellyel mindössze 130 g/km a károsanyag-kibocsátás, de rendelhető hozzá kilencfokozatú automatikus váltó is, ami még könnyebbé teszi az autó kezelését. Ez a különleges egység 20 százalékkal alacsonyabb CO2-kibocsátást tesz lehetővé a korábbi, ötfokozatú automatikus váltóhoz viszonyítva, így a kilencfokozatú erőátvitellel társított motort csupán 135 g/km-es érték jellemzi.

A kétkerékhajtású CR-V a kifutó modell hajtásláncát örökli, azaz továbbra is hatfokozatú, manuális váltóval kerül a szalonokba, mozgatásáról pedig 120 lóerős 1.6 i-DTEC motor gondoskodik, melynek szén-dioxid-kibocsátása csupán 115 g/km*. Marad a palettán a kétliteres, 155 lóerős 2.0 i-VTEC is, annyi különbséggel, hogy károsanyag-kibocsátása immáron az EURO6-os környezetvédelmi előírásoknak is megfelel.

Vadonatúj szórakoztatóelektronikai és információs rendszer

A 2015-ös Honda CR-V európai vásárlói már élvezhetik a márka új szórakoztatóelektronikai és információs rendszerének előnyeit.

A Honda Connect névre keresztelt, alkalmazásalapú kiegészítő alapfelszereltségként jár minden modellváltozathoz, s hétcolos, érintőképernyős kijelzőjének köszönhetően menet közben is kényelmesen és biztonságosan kezelhető. Segítségével a vezető és a mellette ülő utas egyaránt villámgyorsan hozzájuthat a szükséges információkhoz, beleértve a jármű adatait, a tolatókamera képét és persze a zeneszámokat is. Emellett a rendszer Bluetooth és MirrorLink kompatibilis, így használható kihangosítóként, s képes megjeleníteni a telefon képernyőjén látható ikonokat, illetve alkalmazásokat.

Az eszköz számos előre telepített alkalmazást (pl. Honda App Center) kínál a felhasználó számára, és internetböngészésre, okostelefon kezelésére, valamint AM/FM/DAB, illetve internetrádió hallgatására is alkalmas, sőt különálló extraként Garmin műholdas navigációs rendszerrel is bővíthető. Ráadásként segédvonalakkal és nyilakkal egészíti ki a tolatókamera képét, s a menetadatokról is tájékoztat, beleértve a napi kilométer-számlálót, a fogyasztásmérőt és az utazás időtartamát.

*A további adatok hivatalos WVTA-elbírálásra várnak.