A Honda Civic Type R és a Honda NSX szupersportautó is bemutatkozik a Genfi Autószalonon

2015. február 4.

  • Két sportkocsit is leleplez a Honda Svájcban. Itt mutatják be először a Civic Type R sorozatgyártásra érett változatát, és itt találkozhatnak az európai vásárlók elsőként az NSX-szel
  • Debütál a vadonatúj Jazz és HR-V, valamint Európában először lép színre az FCV Concept névre keresztelt üzemanyagcellás tanulmánymodell
  • A stand dísze a 2015-ös McLaren-Honda F1 versenyautó lesz

Kétséget kizáróan új korszak kezdődött a Honda európai tevékenységében, ezt bizonyítja, hogy a gyártó számos vadonatúj, illetve frissítésen átesett modellt mutat be a márciusi Genfi Autószalonon. A márka standján csupa érdekességgel találkozhatnak majd az érdeklődők, ugyanis utcára és pályára szánt sportkocsik, családi autók és üzemanyagcellás járművek is helyet kapnak a gyártó kiállítói területén.


Két nagy teljesítményű modell is visszatér

A Genfi Autószalonon ünnepli világpremierjét a Honda Civic Type R sorozatgyártásra érett változata, melyet minden idők legextrémebb Type R-jeként harangozott be a Honda. Az „utcai versenyautó” kiemelkedő teljesítményt és elképesztő úttartást ígér, s a fejlesztőcsapat szerint egyértelműen új mércét állít majd a szegmensben. Különleges képességeinek záloga a vadonatúj, elsőként alkalmazott 2.0 VTEC Turbo erőforrás, ehhez társul a karakteres, fénydiódás lámpatestekkel futurisztikussá tett karosszéria, valamint az új futómű-konstrukció, ami nem csak páratlan stabilitást és precíz kezelhetőséget nyújt, hanem egyedülálló vezetési élményt is.

Hogy a rajongók információéhsége csillapodjék valamicskét, a gyártó január 28-án útjára indította a Civic Type R-nek szentelt microsite-ot. A honlapon sok minden kiderül a modellel kapcsolatban, többek között exkluzív képeket is találni, melyek – már a genfi premier előtt is - szabadon megoszthatók.

[link: http://www.redline.global/home].

Épphogy bemutatkozott Detroitban, máris Európába látogatott az új NSX, hogy - 25 évvel az ősmodell színre lépését követően - az öreg kontinens lakóinak is megmutassa magát. A hibrid szupersportkocsi „New Sports eXperience”, azaz új sportos élmény szlogennel érkezik, arra utalva, hogy soha nem látott szintre emeli a sportkocsik nyújtotta izgalmakat.

Új HR-V és Jazz

Szintén a Genfi Autószalonon találkozhatnak először az európai vásárlók a vadonatúj HR-V-vel és Jazz-zel.

Előbbi sportos, kupészerű karosszériával és hatalmas helykínálattal igyekszik becserkészni a vásárlókat, amellett természetesen, hogy szabadidő-autóhoz méltóan praktikus és sokoldalú. Az SUV szegmenst a Honda hívta életre 1998-ban, méghozzá az első generációs HR-V megalkotásával, s ide tér most vissza a márka a szemet gyönyörködtető, élvezetesen vezethető újonccal, ami üzemanyag-fogyasztás és helykínálat terén is a kategória legjobbjaként érkezik a piacra.

A megújult Jazzt egészen az alapoktól építették újra a Honda mérnökei. Modern, szofisztikált karosszériája még kifinomultabb, kényelmesebb utasteret és vadonatúj, 1,3 literes, benzines motort rejt.

Pillantás a jövőbe

A Honda FCV Concept tanulmányautó a Honda következő generációs üzemanyagcellás járműveinek külső és belső formavilágával hivatott megismertetni a vásárlóközönséget.

Felépítése remekül szemlélteti, mekkorát léptek előre a Honda mérnökei a fejlesztésben. A belsőtér nagyobb lett, a gyártási költség csökkent, a hatótávolság 480 kilométerre gyarapodott, a feltöltéshez pedig mindössze 3-5 percre van szükség. Mindez azt jelenti, hogy a modell még inkább megfelel a vásárlói elvárásoknak és valós segítséget nyújthat a tulajdonosoknak a hétköznapokban.

Összeállt a legendás csapat – ismét együtt a McLaren és a Honda

A sorozatgyártású modellek mellett a 2015-ös McLaren-Honda Formula 1 versenyautó is megtekinthető lesz a Genfi Autószalonon, így már azt megelőzően megcsodálhatják a motorsportok rajongói, hogy március 15-én rajthoz állna Ausztráliában, a melbourne-i futamon. Szerepléséhez mindkét vállalat nagy reményeket fűz, ami nem meglepő, hiszen egykoron igen gyümölcsöző volt a cégek közötti együttműködés - 1988 és 1991 között a McLaren-Honda négyszer szerezte meg a konstruktőrök bajnoki címét a Formula 1-ben.

A 85. Genfi Autószalon március 3-tól 15-ig várja a látogatókat, akik a négyes pavilonban, a 4250-es kiállítási területen találhatják a Honda standját.