A Honda bejelentette e:PROGRESS okosautó-töltő szolgáltatásának európai bővítését

2023. május 31.

  • A márka roppant sikeres, hároméves angliai próbaüzemet követően döntött az e:PROGRESS üzletág továbbfejlesztéséről
  • Az Egyesült Királyságban nyújtott szolgáltatás évi 500 fontos megtakarítást eredményezett az előfizetőknek
  • A már Angliában és Németországban is elérhető rendszer ezentúl a saját napelemekből nyert energia kihasználását is segít maximalizálni az ügyfeleknek
  • Európa-szerte elérhető lesz a szolgáltatás

A Honda bejelentette, hogy nagy léptékben készül bővíteni e:PROGRESS néven ismert okosautó-töltő szolgáltatását. Az offenbachi sajtóeseményen azt is megerősítették a márka képviselői, hogy a hamarosan érkező e:Ny1 és CR-V e:PHEV plug-in hibrid modellek jövőbeni tulajdonosai számára már elérhető lesz az e:PROGRESS szolgáltatás. A következő 12 hónapban több európai országban is megjelenik majd az e:PROGRESS, és a tervek szerint nemcsak a Honda elektromos járműveit használók vehetnék igénybe, hanem egyéb márkájú EV-t vásárlók is.

A szolgáltatás 2021 óta már elérhető az Egyesült Királyságban élő Honda e modell tulajdonosai számára, s igen nagy sikere van: a rendszer ugyanis – egy intelligens töltőalkalmazás segítségével – pontosan időzíti a töltési folyamatot, maximálisan kihasználva a kedvező árú, megújuló forrásból származó energiát. Az angliai ügyfeleknél szerzett adatok alapján kijelenthető, hogy évi 500 font, azaz kb. 215 000 Ft megtakarítás érhető el, sőt a sokat autózóknál akár 1000 fonttal is csökkenhet az éves költség.

A Honda az egyetlen autógyártó cég, ami ilyen típusú szolgáltatást nyújt saját márkanév alatt, és arra törekszik, hogy az elkövetkező években egyre több országban tegye ezt elérhetővé, hiszen az európai okosautótöltő-piac meghatározó szereplőjévé szeretne válni.

Hisszük, hogy az e:PROGRESS-ben megvan a potenciál, ami elhozza az EV-töltés forradalmát, és jelentősen hatékonyabbá, illetve olcsóbbá válthat az elektromos autók áramellátása – hangzott el Jorgen Pluymtól, a Honda Motor Europe vezérigazgatójától, illetve energiamegoldásokért és üzletfejlesztésért felelős vezetőjétől. – Két éves, sikeres próbaidőszak áll mögöttünk az Egyesült Királyságban, most pedig, miután lehetővé tettük ügyfeleinknek, hogy integrálják saját napelemrendszerüket a töltőhálózatba, szeretnénk a szolgáltatást egész Európában elterjeszteni, beleértve természetesen a nem Hondát használó EV-tulajdonosok körét is. Az e:PROGRESS-t is villámtöltőre rakjuk az előttünk álló években!

A napenergia-felhasználást is optimalizálni képes e:PROGRESS nemrégiben vált elérhetővé az Egyesült Királyságban és Németországban. A rendszer intelligensen időzíti a töltést arra a napszakra, mikor a felhasználó leginkább ki tudja használni a saját napelemei által termelt energiát. A naptár összeállítása során figyelembe veszi az időjárás-előrejelzéseket és a felhasználó által támasztott követelményeket (pl. minimális töltöttségi állapot, tervezett indulási idő), s ezek alapján határozza meg, mikor lépjen működésbe a töltő. Az időalapú tarifa mellett ez az új lehetőség is maximális hatékonyságot és megújulóenergia-felhasználást garantál, nem mellesleg csökkenti függést a közműhálózattól.

Az e:PROGRESS jövőbeni fejlesztése egyebek mellett másodlagos közműhálózatot és kétirányú töltési szolgáltatást is magában foglal. Ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy maximalizálható legyen a megújuló forrásból származó energia kihasználása és minimalizálható az elektromos autók töltése a közműhálózatról. Hosszú távon a szolgáltatás túlnőhet az elektromos járművek világában, és a különféle háztartási eszközök, telepített akkumulátorok és hőszivattyúk működtetésében is szerepet vállalhat.

Ha szeretne többet megtudni az e:PROGRESS-ről, kérjük, keresse fel a honda-eprogress.co.uk honlapot!