A bajnokok autója – Honda Civic Type R

2015. november 24.

Magyarország két nagyon kedvelt és különösen sikeres sportolója mostantól a mindennapokban is versenytempóra képes autóval közlekedhet. Gyurta Dániel úszó olimpiai- és világbajnok, illetve Michelisz Norbert túraautó privát világbajnok ugyanis átvehette új, 310 lóerős Honda Civic Type R-jét.

A Honda régóta elkötelezett híve a versenyzésnek, a megmérettetésnek, és ennek szellemisége nem csak a termékeiben köszön vissza, hanem a márka által támogatott sportolók személyiségében is. Mind Gyurta Dániel, mind Michelisz Norbert olyan sportember, akik nem csak a medencében és a versenypályán nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, hanem az élet útjain is. Eredményeik – olimpiai- és világbajnoki győzelmek, világcsúcsok és futamgyőzelmek – önmagukért beszélnek. De ezen eredmények eléréséhez a tehetségen túl rengeteg munkára, minden részletre kiterjedő figyelemre, türelemre és kitartásra is szükség volt. Ez utóbbiak jellemezték a Honda Civic Type R megalkotását is, mely autót a Honda egyértelműen kategóriája legjobbjának szánt.
 

A hosszas és alapos tervezésnek köszönhetően már a prototípus is bizonyította rendkívüli képességeit, hiszen a Nürburgring legendás Nordschleife szakaszán futott 7:50,63-as ideje minden idők legjobbja az elsőkerék-hajtású utcai autók körében. A Civic Type R történetében öt év szünet után 2015-ben újra megkezdett sorozatgyártás során a világon elsőként került alkalmazásra Honda VTEC TURBO motor. A kiváló műszaki alapokat övező külső messziről sugallja az autóban rejlő lehetőségeket. Ez a potenciál felelős és szakavatott kezek között valódi élményt nyújt mindazoknak, akik akár a nagy oldaltartású ülésekben foglalnak helyet, akár kívülről látják, hallják az autót.

A két világklasszis sportember számára nem lesz idegen a Honda Civic Type R ereje és az általa kínált élmény, hiszen mindketten – egyikőjük „hivatalból”, másik kedvtelésből – megtapasztalták már, milyen egy versenypályán szárnyalni vele. Persze azzal is tisztában vannak, hogy a közutak nem versenypályák!