Close

MINDENT ÁTHATÓ ERŐ

A Type R izgalmas 2.0 VTEC TURBO motorral, három választható menetüzemmóddal és egyedi hajtáslánccal van felvértezve. Mindez egy fejlett felfüggesztési rendszerrel kiegészítve a fordulatszámmérő piros vonaláig garantálja a felvillanyozó teljesítményt.

Hallgassa az üvöltést!

Kemény pálya

2,0 literes

VTEC TURBO erőforrás

Remek arányok

6 fokozatú,

visszaváltásokat figyelő fordulatszám-szabályozóval kiegészített kéziváltó

 

Görgetés

Vegye fel a lendületet!

A Type R azonnal, mindennemű késedelem nélkül reagál a vezető utasításaira.

Mozgatását kétliteres, hátborzongató teljesítményű VTEC TURBO erőforrásra bíztuk, mely 320 lóerős csúcsteljesítménnyel, 400 Nm-es maximális forgatónyomatékkal és csodásan duruzsoló, három csőben végződő kipufogórendszerrel ejti ámulatba pilótáját. 

Tökéletes irányíthatóság

Kedvétől függően megzabolázhatja vagy szabadjára engedheti a Type R-t. Mindegy, melyik menetprogramot választja, a rendszer folyamatosan figyeli a sebességet, a karosszériadőlést és a G-erőt, s mindig az aktuális viszonyoknak megfelelően szabályozza a futómű feszességét, a kormányzáshoz szükséges erőt, a váltások nyújtotta érzetet, valamint a gázreakciókat.

Honda Civic Type R versenypályán, elölről, háromnegyedes nézetben.

A szörny harapása

Még precízebb kapcsolások egészen hatodikig, és vissza...

A Civic Type R új, hatfokozatú kéziváltója minden eddiginél felvillanyozóbb kigyorsításokat ígér. Olyan élményt nyújt, ami örökre rabul ejti.

Váltás egy szempillantás alatt

A fordulatszám-szabályozó gázfröccsöt ad a visszaváltások előtt, így egészen közvetlen kapcsolat alakulhat ki a vezető és a hajtáslánc között. Minden menetüzemmódban kifinomultan és progresszívan működik, rántás nélküli, villámgyors váltásokat biztosítva, akárcsak egy profi versenypilóta.

Nincs, ami lépést tartana vele

A vadonatúj váltóval társított, továbbfejlesztett turbómotor úgy húz, hogy garantáltan elakad a lélegzete. Álló helyzetből indulva csupán 5,7 másodperc szükségeltetik a 100 km/órás tempó eléréséhez. Élvezze ki a benzin minden egy cseppjét!

Háromnegyedes, hátulról készült felvétel egy alagútban haladó Civic Type R-ről.

Ha a régi iskolát követi, és inkább sarokkal adná a gázfröccsöt visszakapcsolásnál, a fordulatszám-szabályozót bármikor kikapcsolhatja.

Közelkép a Honda Civic Type R könnyűfém váltógombjáról.

A fordulatszám-szabályozóval ellátott váltó mindhárom üzemmódban villámgyors kapcsolásokat szavatol.

Fürge és fordulékony

Az új Type R merevebb karosszériát és új futóműrendszert kapott.

Honda Civic Type R versenypályán, elölről, háromnegyedes nézetben.

A Type R a híres Nürburgring versenypályán mutatta meg elsőként, hogy mire képes.

A Type R karosszériájának torziós merevségét 38 százalékkal növeltük, hogy még biztosabb legyen az úttartás, s olyan jármű szülessen, amivel közvetlen kapcsolatban áll a vezető, s amiben mindig, mindenhol vakon megbízhat.

Versenyre hangolva

Újragondoltuk a MacPherson rendszerű első futómű geometriáját is, így csökkent a hajtási befolyás és még sportosabb érzetet nyújt a Civic Type R. Egyszerűen rásimul az útra, és akkor is az íven marad, ha még nagyobb gázt ad.

Legyen kapcsolatban az úttal

Hátul vadonatúj, független, több - kiemelkedő merevségű - lengőkarból összeállított konstrukció jutott szerephez, ezáltal még fordulékonyabbá, egyszersmind stabilabbá vált a típus. Mindez páratlanul biztos úttartással ruházza fel a modellt.

Honda Civic Type R versenypályán, felülnézetből.
Honda Civic Type R versenypályán, elölről.

Irány az apex, aztán padlógáz – a Type R rakétaként lő ki a kanyarokból.

Kifinomult érzékek

A Civic Type R utasait a legújabb, legmodernebb menetbiztonsági eszközei védik.

Honda Civic Type R stúdióban, sötétben, felkapcsolt lámpákkal, hátulról, háromnegyedes nézetben.

Ütközés Erejét Mérséklő Fékrendszer

Észleli, ha valami (pl. egy jármű vagy egy gyalogos) a Civic útjába kerül, s azonnal figyelmezteti Önt. Amennyiben nem reagál, a rendszer automatikusan csökkenti a jármű sebességét, hogy minimalizálja a sérülés kockázatát.

Sávtartó Asszisztens

Automatikus kormánymozdulataival segít a sáv közepén tartani az autót, ezzel még pihentetőbbé és biztonságosabbá teszi a közlekedést autóúton és autópályán.

Közúti Jelzőtábla Felismerő Rendszer

A Közúti Jelzőtábla Felismerő Rendszer automatikusan beazonosítja a közúti jelzőtáblákat, és megjeleníti őket a központi kijelzőn. A képernyő egyszerre két táblát képes felrajzolni.

Intelligens sebességhatároló

A vezető által be- és kikapcsolható Intelligens Sebességhatároló az Adaptív Sebességrögzítő és a Közúti Jelzőtábla Felismerő Rendszer képességeit kihasználva mindig arra a sebességre állítja be az autót, amit a legutóbbi tábla jelzett.

Vissza a főoldalra
Honda

Betöltés...türelmét kérjük.