Close
Elölnézeti kép a Type R 2.0 VTEC TURBO gépkocsiról a versenypályán
Elölnézeti kép a Type R 2.0 VTEC TURBO gépkocsiról a versenypályán

TISZTA TELJESÍTMÉNY

Az izgalmas 2.0 VTEC TURBO motorral felszerelt Type R most új adatrögzítési funkciót és háromféle, választható vezetési módot kínál, és könnyebb fékekkel kerül forgalomba. Mindez egy fejlett és továbbfejlesztett felfüggesztési rendszerrel kiegészítve a fordulatszámmérő piros vonaláig garantálja a felvillanyozó teljesítményt.

Görgetés

Új teljesítményadat-rögzítő

A Honda autói közül először, kizárólag a Type R-modellekben mostantól egy újfajta teljesítményadat-rögzítő is helyet kapott. Ez a „LogR” nevű berendezés három főbb funkciót kínál, és összeköti a Type R fedélzeti számítógépet és érzékelőit egy okostelefonos alkalmazással. Figyelje és rögzítse a különböző teljesítmény-paramétereket, és fejlessze vezetési képességeit a versenypályán és a közutakon!

Nézze meg vezetés közben

Az alkalmazáson keresztül összekapcsolhatja a Type R középső képernyőjét az okostelefonjával. Ekkor megjelenik a teljesítményfigyelő, amellyel vezetés közben is ellenőrizheti a jármű különböző adatait. Fontos információkat jelenít meg a motorról, és megmutatja a bekapcsolt sebességfokozatot. A „G-Meter” nézetben láthatja a gyorsulási, fékezési és kanyarodási adatokat, a „3D” nézetben pedig felülnézeti képet kap ezekről a műveletekről.

Amikor minden másodperc számít

A Log Mode üzemmód lényege, hogy Ön a lehető legjobb köridőt érhesse el a versenypályán, és folyamatosan fejleszthesse vezetési készségeit. Az alkalmazás a GPS segítségével színkódolt útmutatást nyújt az egyes körökhöz, így egyenletes vezetésre ösztönzi a vezetőt. Így könnyen átláthatja, hogy milyen útvonalon haladt, és hatékonyabban használhatja a tengelykapcsolót, a sebességváltót, a kormányt, a fékeket és a gázpedált. A vezető mentheti a köridőket a későbbi összehasonlításokhoz.

Mindennapi közlekedés

Az Auto Score program segítségével a rutinszerű, mindennapi vezetési képességeit is fejlesztheti, hiszen ez a funkció folyamatosan figyeli a fékezéseket, a gázadásokat, a kormánymozdulatokat és az egyenesfutást. Az Auto Score a biztonságosabb, egyenletesebb vezetést szolgálja – ha szeretne lefaragni a köridejéből, válassza a LogR üzemmódot. A rendszer az előzményadatokat is nyomon követi, így Ön látni fogja, hogy mennyit javultak a vezetési képességei.

Vegye fel a lendületet!

A Type R nagy teljesítményű, ambiciózus 2,0 literes VTEC Turbo motorja azonnal reagál a vezető parancsaira. Ez az erőgép 320 lóerős csúcsteljesítményre (6500 f./percnél) és 400 Nm csúcsnyomatékra képes (2500 és 4500 f./perc között). Készüljön fel egy nagy adag adrenalinfröccsre, amikor meghallja a kipufogó nyers duruzsolását, és bekapcsol az Aktív zajszűrés (ASC) funkció, amely a hangrendszeren keresztül felerősíti a motor hangját.

A szörny harapása

A Civic Type R manuális váltójával hajszálpontosan végigjárhatja a hat fokozatot, és az eddigi legátütőbb gyorsulást érheti el. A fordulatszám-szabályozóval ellátott váltó pedig gondoskodik róla, hogy a váltás a vezető számára is élvezetes érzés legyen. Minden menetüzemmódban kifinomultan és progresszívan működik, rántás nélküli, villámgyors váltásokat biztosítva, akárcsak egy profi versenypilóta. Olyan élményt nyújt, ami örökre rabul ejti.

Az erő kordában tartása

A hő elvezetése és a fékerővesztés csökkentése érdekében a Civic Type R korszerűbb, könnyebb fékrendszert kapott. A kétrészes, úszóágyazású elülső féktárcsákkal és a vadonatúj fékbetétekkel garantáltan jobban fog teljesíteni a pályán, és a fékpedálon keresztül szinte Ön is érezheti az aszfaltot.

Maradjon a sávjában!

Az Adaptív Lengéscsillapító Rendszer vezérlőprogramja rövidebb idő alatt dolgozza fel az útviszonyokról árulkodó adatokat, ami gyorsabb lengéscsillapító-reakciókat és könnyebb kezelhetőséget jelent a gyakorlatban. Az elülső és a hátsó perselyeket továbbfejlesztettük, a hátsó felfüggesztő karok pedig merevebb kialakítást kaptak, így kanyarodáskor jobb a kerékösszetartás. Az eredmény: precízebb kormányzás és jobb irányíthatóság. Ez az autó rásimul az útra, és akkor is az íven marad, ha még nagyobb gázt ad.

UTAZZON BIZTONSÁGBAN

A Type R család utasait a legújabb, legmodernebb menetbiztonsági eszközei védik.

Háromnegyedes kép a Honda Civic Type R külsejéről.

Ütközés Erejét Mérséklő Fékrendszer

Észleli, ha egy jármű vagy egy gyalogos az autó útjába kerül, s azonnal figyelmezteti Önt az ütközés veszélyére, emellett csökkenti az autó sebességét, hogy minimalizálja az ütközés súlyosságát.

Ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer

A Ráfutásos Ütközésre Figyelmeztető Rendszer figyelmezteti, ha – kis sebességnél – baleset kockázatát érzékeli. Ez a hasznos biztonsági rendszer hangjelzéssel és a műszerfalon látható jelzésekkel figyelmezteti a vezetőt. Közben az autó lelassít és megáll, anélkül, hogy Önnek a fékpedálon kellene tartania a lábát.

Sávtartó Asszisztens

A Sávtartó Asszisztens segít a sáv közepén tartani az autót, így kevésbé fárasztó a vezetés az autóutakon és az autópályákon. A rendszer az irányjelző aktiválásakor kikapcsol.

 

Útpálya Elhagyást Megelőző Rendszer Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszerrel

A Közúti Jelzőtáblákat Felismerő Rendszer automatikusan felismeri a közúti jelzőtáblákat, és megjeleníti azokat a kijelzőn. Egyszerre két táblát képes megjeleníteni.

Adaptív Sebességrögzítő

Az Adaptív Sebességrögzítő biztonságosan távolságot tart az Ön előtt haladó járműtől. A Honda képes előre észlelni, ha a szomszédos sávból valaki be akar vágni Ön elé. Ilyenkor a jármű automatikusan módosítja a sebességet, és csak akkor tér vissza a beállított sebességre, ha elhárult a veszély.

Vissza a főoldalra
Honda

Betöltés...türelmét kérjük.