Honda e az utcán, épületekkel a háttérben

ALAPVETŐ TÉNYEK AZ ELEKTROMOS AUTÓKRÓL

A csendes forradalom nyerésre áll – tudjon meg többet az elektromos autókról!

TELJESÍTMÉNY, AMELY BELÜLRŐL FAKAD

Az elektromos autó képes lesz energiával táplálni az otthonát – vagy akár a hálózatot

2030-ra várhatóan megsokszorozódik az utakon közlekedő elektromos autók száma, ez pedig komoly terhet ró majd az országos energiahálózatra, ezért intelligens megoldásokra van szükség. Az egyik válasz az intelligens töltés lehet. Az intelligens áramhálózat gondoskodni fog róla, hogy az autók nagy részét csúcsidőn kívül töltsék, amikor ez nem terheli meg a rendszert.

Akár arra is lesz lehetőség, hogy az autó akkumulátorának fel nem használt kapacitását visszatápláljuk a hálózatba, vagy az otthonunk energiaellátására használjuk. Mielőtt megint beülünk az autóba, a rendszer ismét feltölti az akkumulátort – teljesen önállóan, anélkül, hogy nekünk bármit tennünk kellene.

TÖLTÉSI LEHETŐSÉGEK

Szupergyors töltés

Már a mai elektromos autók akkumulátorát is meglepően gyorsan fel lehet tölteni, ha erre egy hosszabb utazás közben szükség van. A jó hír az, hogy ez még csak a kezdet.

A széles sávú internet sebességéhez hasonlóan a töltési pontok teljesítménye is rohamléptekkel fejlődik. Hamarosan akár 350 kW leadására képes megoldásokkal is találkozhatunk majd. Ha belegondolunk, hogy Magyarországon jelenleg legelterjedtebb gyorstöltési rendszerek teljesítménye 22 kW, könnyen beláthatjuk, hogy a jövőben szupergyors töltéssel számolhatunk.

Az akkumulátortöltési folyamatot bemutató ábra

KÖRNYEZETBA-RÁT ÉS TAKARÉKOS MEGOLDÁS

Hátsó háromnegyedes nézet a Honda e autóról, háttérben üvegborítású épületek

Az autók üzemeltetési költségének jelentős részét a benzin vagy a gázolaj teszi ki.

Az elektromos autók szervizelése is meglepően kedvező áron megoldható.

Az elektromos autók rendszeres karbantartása kevesebbe kerül, mint a benzines és dízeles társaiké. Ez elsősorban azért van, mert nincs szükség a motorolaj cseréjére. A szervizelés nem csupán rövidebb időt vesz igénybe, de kevesebből is kijön, így Ön duplán elégedetten távozhat a műhelyből.