e:Technology – A FENNTARTHATÓBB JÖVŐÉRT

A Honda számára a legfontosabb célkitűzés, hogy mindent megtegyünk a fenntartható jövőért. Kezdetben 2025-re terveztük az európai kínálatunk jelentősebb modelljeinek villanymotorral való felszerelését, de a környezetvédelem jegyében előrehoztuk a határidőt 2022-re.

Azért tudjuk rövidebb idő alatt megvalósítani az elektromos jövőképpel kapcsolatos célkitűzésünket, mert bízunk élenjáró villanyosított termékeinkben, amelyek mostantól egységesen az e:Technology márkanevet viselik majd. 

A Honda e elölről

Honda e

Hol máshol is kezdhetnénk, mint teljesen elektronikus, díjnyertes ferdehátúnkkal? A hosszú évek kutatásai, gyártási tapasztalatai, és innovációi alapján készült Honda e megmutatja, szerintünk hogy néz ki a városi autózás jövője. A Honda új elektromos autója hipermodern külsővel, letisztult vonalakkal, rejtett ajtókilincsekkel hódít, az idomra szerelt tükrök helyén pedig futurisztikus kamerákat találunk. A minimalista, sallangoktól mentes utastérben a vezető és az utasok tágas térben élvezhetik a számtalan modern eszközöket, amelyek közül a legizgalmasabb az infotainment egység, mely két lenyűgöző LCD-érintőképernyőn foglal helyet a műszerfal közepén. A Honda e a 154 lóerős elektromotornak köszönhetően 8,3 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra. Nem csoda, hogy a világ minden táján erről a számtalan díjat elnyerő elektromos autóról beszélnek!

e:hev embléma

e:HEV

Az e:HEV hibrid termékcsaláddal újabb lépést tettünk az elektromos jövőképünk megvalósítása felé. Ez a fejlett rendszer (amely Európa-szerte széles körű elismerésben részesült) elektromos áramot termel, amely rásegítést biztosít a motornak – míg a hagyományos hibridekben az elektromotor támogatja a motor működését. Az eredmény: lenyűgöző gyorsulás és rendkívül kényelmes futás, a Hondától megszokott nagyszerű vezetési élmény mellett. Számos hibrid modellünkben már az e:HEV rendszer dolgozik, ilyen például a Honda Jazz, a CR-V és a hamarosan megjelenő vadonatúj HR-V.

PCX robogó

PCX e:HEV

Az e:HEV azonban nem csupán az autókban kap helyet, hamarosan környezetbarát robogóink egyre bővülő választékát is ez fogja hajtani. A PCX az első e:HEV technológiával készülő robogó, amely Thaiföldön már rendkívüli népszerűségnek örvend. A motort egy nagy teljesítményű akkumulátor segíti, amely nyomatékban gazdag vezetési élményt kínál a motorosnak.

A képen látható modell Európában nem kapható.

BENLY e robogó

BENLY e koncepció

A környezetbarát közlekedési megoldások népszerűsítése komoly lépés az emberek életminőségének javítása felé, ezért vagyunk olyan izgatottak az új elektromos robogónk, a BENLY e miatt. A két Honda Mobil Akkucsomag által meghajtott BENLY hihetetlenül csendes, és tökéletesen simán, de ami még jobb, nulla szén-dioxid-kibocsátással fut. A négy különböző modell (e:I, e:II, e:I Pro és e:II Pro) mindegyike nagy méretű, sík felületű hátsó csomagtartóval kerül forgalomba, míg a két Pro típuson elülső kosár is van, így ideális elektromos jármű a városi futárok számára.

A képen a koncepciót demonstráló modell látható.

GYRO e robogó

GYRO e koncepció

A BENLY E csupán egy az új, izgalmas elektromos robogóink közül. A GYRO e egy háromkerekű, hihetetlenül strapabíró és erőteljes elektromos robogó. Ez a sokoldalú jármű kis fordulókörének és remek menetstabilitásának köszönhetően tökéletes a nagy méretű belső terekben való közlekedésre, ráadásul káros anyagokat sem bocsát ki. Számos részletben hasonló a BENLY e modellel: mindkét típusra ugyanaz a modern, letisztult megjelenés jellemző, és mindkettő két Honda Mobil Akkucsomaggal működik.

A képen a koncepciót demonstráló modell látható.

Autót töltő nő

e:PROGRESS

Még idén megjelenik várva várt energiakezelő szolgáltatásunk, az e:PROGRESS, amelyben az okostöltő mellett egy okostarifa- és okostöltés-kezelő rendszer is helyet kapott. Az elektromos járművek tulajdonosai így a lehető legkedvezőbb díjszabású időszakban tölthetik az autójukat, így megfizethető és tiszta energiát (például nap-, szél- vagy vízenergiát) használhatnak. Az e:PROGRESS nem csupán a fogyasztó, hanem a hálózat számára is előnyös: támogatja az aktív hálózatkezelést, segíti a kereslet stabilizálását, valamint optimalizálja a megújuló energiaforrások felhasználását. Az új szolgáltatással együtt a Honda Power Charger töltője is megjelenik: ez a háztartási töltőegység a szabványos otthoni konnektoroknál jóval gyorsabban képes feltölteni a Honda e autókat.