Bezárás

Bezárás

A Honda Urban EV

NULLA KIBOCSÁTÁSÚ SZTÁR

Ez a nulla károsanyag-kibocsátású, kompakt és innovatív elektromos autó az első Honda Civic modern újjászületése.

Görgetés

Teljesen elektromos üzem

„Az Urban EV Concept a Honda „Egyszerűvé tesszük” dizájnelvének megtestesülése, amelynek célja közelebb hozni az autókat az emberek szívéhez.” – Makoto Iwaki, a Honda K+F részlegének ügyvezető kreatív igazgatója.

Elektromos élmény

Képzelje el, amint egy Honda elektromos autót vezet.

Gyakorlatilag hangtalanul és kényelmesen utazik. Nincs váltó, és a gázpedál enyhe lenyomása azonnal biztosítja az erőt egy olyan forrásból, amely tiszta és hatékony, és nem bocsát ki káros anyagot. A Honda üdvözöli Önt az autózás új korszakában!

Az ötlet kidolgozása

Életre keltjük a koncepciót.

Az Urban EV lesz a Honda első sorozatgyártású elektromos autója, amelyet Európában értékesítünk, de az elektromos autók már több mint 100 éve velünk vannak különféle alakokban és formákban. Az ötlet nem új, de a technológia igen. Az Urban EV Concept megalkotásánál tervezőink és mérnökeink új módokat kerestek ötleteik megvalósítására, és úgy találták, hogy a kulcs az egyszerűség. Jelentős mértékben csökkentették a mozgó alkatrészek számát, ami így már csak a töredéke a hagyományos járművekben találhatóknak. Ez nagyobb hatékonyságot és kevesebb karbantartást jelent.

A Honda Urban EV Concept elölről háromnegyedes nézetben fejlesztés közben.
A Honda Urban EV Concept a kutatási és fejlesztési szakaszban.

A Honda K+F csapata elnyerte a 2018-as Car Design Award díjat – az indoklás szerint azért, mert az Honda Urban EV Concept tanulmányautóval jelentős hozzájárulást tettek az autótervezéshez.

A töltés vezérlése

Itt az ideje elektromosra váltani!

Az elektromos autók töltési ideje az autó és az akkumulátor méretétől függ. A teljesen elektromos üzemű autók átlagos töltési ideje szabványos otthoni fali konnektorról hat és nyolc óra között van. A legtöbb elektromos autó villámtöltőket is képes használni, amelyek kb. 30 perc alatt fel tudják tölteni az akkumulátort 80%-ra.

Az elektromos autók hatótávja

A legtöbb új elektromos autó egy töltéssel kb. 160 kilométert vagy akár többet is meg tud tenni, az akkumulátora méretétől függően. Az európai járműtulajdonosok nagy többsége naponta kevesebb mint 100 km-t vezet – az Egyesült Királyságban átlagban csak 40 km-t –, ezért számukra még a 160 km-nél rövidebb hatótávot biztosítók autók is megfelelők a mindennapi utazásaikhoz.

A Honda töltőegységének képe.
A Honda Urban EV töltőre csatlakoztatva.

Honda Power Manager Concept

Ezt az ötletet a Urban EV Concept mellett mutattuk be Frankfurtban: egy olyan okos rendszer ez, amely hatékonyabban tudja tárolni az energiát, és a megújuló energiaforrásokból előállított áramot átadja az otthont ellátó hálózatnak vagy a közműhálózatnak.

A Honda műszaki rajza a különféle töltőtípusokkal.

Energiamegtakarítás

A vonzó, minimalista dizájn fejlett technológiával társul.

A bámulatos Honda Urban EV elektromos autó, amely először a Tokiói Autókiállításon mutatkozott be, már nem tanulmányautó, hanem valóság. Miért éri meg hát elektromos autóra váltani? Az elektromos autók üzemeltetése olcsóbb, mint a benzines vagy dízelautóké. Ezenkívül sokszor jelentős adó- és illetékkedvezmények, valamint állami támogatások is kihasználhatók velük. Összességében véve ez nemcsak a környezetnek tesz jót, hanem a pénztárcájának is.

Közelkép a Honda Urban EV Concept kormánykerekéről.
Közelkép a Honda Urban EV Concept akkumulátoráról.
A Honda Urban EV Concept hátulról háromnegyedes nézetben.
Közelkép a Honda Urban EV Concept hátuljáról háromnegyedes nézetben.

A legjobb tanulmányautó

A 2018-ban a neves Car Design Award díjat elnyerő Urban EV Concept a bírák szerint „azt a személyiséget hozza az elektromos autók piacára, amelyre már nagyon nagy szükség volt”. Ismerje meg Ön is!

A jövő tere

A Honda Urban EV egyedi, kényelmes belseje.

Elektromos autónk beltere meglepően tágas. A természetes anyagoknak, így például a faburkolatnak köszönhetően kényelmes, egy luxus váróteremre emlékeztető környezetben utazhat. Ez az élmény valóban egyedi. A Honda elektromos autója minden tekintetben átalakítja a vezetési élményt.

A Honda Urban EV Concept elölről háromnegyedes nézetben beltérrel.

Lépjen velünk kapcsolatba

A Honda Urban EV koncepciója életre kelt.

A teljesen elektromos autók fejlődése rohamos léptékben halad. A híreinkre feliratkozva megismerheti az Urban EV prototípussal kapcsolatos legfrissebb információkat.

Érdeklődés jelzése